Verdenspremierer på Ravel

- og kortreiste stjerner

To urframføringer av selveste Maurice Ravel (1875-1937)! Dessuten får vi møte et stjernelag med tre nordnorske musikere med internasjonal solistkarriere: Hamida Kristoffersen, Miriam Helms Ålien og Audun Iversen.

Torsdag 27. januar, 19:00 Stormen Konserthus, Store Sal

Kriikku og Weiss

Klarinettvirtuos i verdensklasse

Tim Weiss dirigerer sinfoniettaen i et program som i sin helhet vies til musikk fra dette årtusen. I verket Hysterisis får vi høre den finske klarinettvirtuosen Kari Kriikku som solist – med den moderne musikken som sitt spesialfelt, gjester han jevnlig de største orkestrene i verden.

 

Torsdag 10. mars, 19:00 Stormen konserthus, Lille sal

Abonnentenes eksklusive

Tradisjonen tro har vi en egen og eksklusive kammerkonsert kun for abonnenter – hva som står på programmet er ennå hemmelig, men vi kan love fin musikk, hyggelig stemning og forfriskninger. I tillegg til konserten vil dere som abonnenter også få førstehånds presentasjon av konsertene for høstsesongen, og selvfølgelig en liten oppmerksomhet fra oss i Arktisk Filharmoni.

Onsdag 30. mars, 19:00 Stormen Konserthus, Lille Sal

Mozart og Haydn

Påskekonserten 2022

Tradisjonen tro innleder vi høytiden med påskekonsert i Bodø domkirke – et tradisjonsrikt samarbeid mellom Bodø domkor og Arktisk Filharmoni.

Torsdag 7. april, 19:00 Bodø domkirke

Schuberts 5.symfoni

Nielsen og Mazzoli

Vi er veldig stolte over å kunne presentere vår nye klarinettist Kenny Keppel som solist i Carl Nielsens klarinettkonsert. I tillegg gleder vi oss stort over at vi for første gang får besøk av den sveitsiske toppdirigenten Christoph Mueller, som blant annet skal lede orkesteret i Schuberts Symfoni nr. 5.

 

Fredag 22. april, 19:00 Stormen Konserthus, Store Sal

Beethoven-Pastoralesymfonien

Kluxen og Mayer

Den lyse og vårlige Pastoralesymfonien er Beethovens skildring av et landlig, idyllisk landsskap i Wiens utkant. I tillegg får vi høre Albrecht Mayer fra Berliner Philharmoniker som solist i den svært virtuose obo-konserten til Richard Strauss. Vi kan ikke tenke oss en mer passende måte å avslutte vårsesongen for symfoniorkesteret på.

 

Fredag 29. april, 18:00 Stormen Konserthus, Store Sal

Operagalla 2022

Det beste fra La Bohème

Hvorfor ikke starte året med en skikkelig fest? Vi ser ingen grunn til å la være, og når vi inviterer til operagalla får vi virkelig det beste av det beste – høydepunkter fra en av tidenes største operasuksesser: La Bohème. Selvsagt med et realt stjernelag av solister og vår egen sjefdirigent Christian Kluxen.

Søndag 9. januar, 19:00 Stormen Konserthus, Store Sal

Siste Mesterverk

Brantelid og Kluxen

Vi gleder oss over at den internasjonalt feirede cellisten Andreas Brantelid er tilbake hos oss – denne gang for å spille Prokofjevs Sinfonia Concertante. Sammen med vår sjefdirigent Christian Kluxen og symfoniorkesteret kan vi love en følelsesladd kveld med praktfull musikk, der vi også spiller de siste mesterverkene fra Lili Boulanger og Béla Bartók.

Fredag 18. februar, 18:00 Stormen Konserthus, Store Sal

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.