Verdenspremierer på Ravel

- og kortreiste stjerner

To urframføringer av selveste Maurice Ravel (1875-1937)! Dessuten får vi møte et stjernelag med tre nordnorske musikere med internasjonal solistkarriere: Hamida Kristoffersen, Miriam Helms Ålien og Audun Iversen.

Fredag 28. januar, 19:00 Tromsø Kulturhus, Hovedscenen

Abonnentenes eksklusive

Tradisjonen tro har vi en egen og eksklusive kammerkonsert kun for abonnenter – hva som står på programmet er ennå hemmelig, men vi kan love fin musikk, hyggelig stemning og forfriskninger. I tillegg til konserten vil dere som abonnenter også få førstehånds presentasjon av konsertene for høstsesongen, og selvfølgelig en liten oppmerksomhet fra oss i Arktisk Filharmoni.

Torsdag 31. mars, 19:00 Tromsø Kulturhus, Hovedscenen

Beethoven-Pastoralesymfonien

Kluxen og Mayer

Den lyse og vårlige Pastoralesymfonien er Beethovens skildring av et landlig, idyllisk landsskap i Wiens utkant. I tillegg får vi høre Albrecht Mayer fra Berliner Philharmoniker som solist i den svært virtuose obo-konserten til Richard Strauss. Vi kan ikke tenke oss en mer passende måte å avslutte vårsesongen for symfoniorkesteret på.

 

Torsdag 28. april, 19:00 Tromsø Kulturhus, Hovedscenen

Beethoven, Dvořák, Chopin

Kraggerud inviterer pianisten Eric Lu

Tre romantiske mestere og en musikalsk klaverbegavelse av de helt sjeldne i løpet av en drøy time! Her er det bare å gjøre klart hjerte og sjel til en kveld med et kremprogram med musikk av Dvorak, Chopin og Beethoven, med fremadstormende Eric Lu som solist.

Torsdag 3. mars, 19:00 Tromsø Kulturhus, Hovedscenen

Mozarts Rekviem

Påskekonserten 2022

Mystiske omstendigheter omkring tilblivelsen, og det faktum at komponisten selv aldri fullførte verket før han døde, gjør Wolfgang Amadeus Mozarts udødelige dødsmesse til kanskje musikkhistoriens mest diskuterte verk. Når du i  tillegg får høre Stabat Mater av Antonio Bononcini, tror vi den tradisjonsrike påskekonserten med Vokal Nord og Arktisk Filharmoni vil bidra til høytidsstemning uken før påske.

Torsdag 7. april, 19:00 Tromsø Domkirke

Fredag 8. april, 19:00 Tromsø Domkirke

Flere visninger: Der arrangementet har flere visninger, vil du som abonnent få billett til en av visningene. Bruk merknadsfeltet om du ønsker en bestemt dag.

Mozart: Symfoni nr. 29

Henning Kraggerud og kammerorkestret

Mozart skrev sin 29. symfoni i 1774. Da var han 18 år (!).

Fredag 22. april, 19:00 Tromsø Kulturhus, Hovedscenen

Operagalla 2022

Det beste fra La Bohème

Hvorfor ikke starte året med en skikkelig fest? Vi ser ingen grunn til å la være, og når vi inviterer til operagalla får vi virkelig det beste av det beste – høydepunkter fra en av tidenes største operasuksesser: La Bohème. Selvsagt med et realt stjernelag av solister og vår egen sjefdirigent Christian Kluxen.

Lørdag 8. januar, 18:00 Tromsø Kulturhus, Hovedscenen

Siste Mesterverk

Brantelid og Kluxen

Vi gleder oss over at den internasjonalt feirede cellisten Andreas Brantelid er tilbake hos oss – denne gang for å spille Prokofjevs Sinfonia Concertante. Sammen med vår sjefdirigent Christian Kluxen og symfoniorkesteret kan vi love en følelsesladd kveld med praktfull musikk, der vi også spiller de siste mesterverkene fra Lili Boulanger og Béla Bartók.

Torsdag 17. februar, 19:00 Tromsø Kulturhus, Hovedscenen

Kammersymfoni med Terje Tønnesen

Sjostakovitsj og Telemann

Denne kammersymfonien står igjen som komponisten Dimitri Sjostakovitsj´ musikalske signatur, og han dedikerte verket til sitt eget dramatiske liv. Verket er det mest avholdte av alle Sjostakovitsj ́s kvartetter, og det ble senere arrangert for kammerorkester og omdøpt til Kammersymfoni i c-moll. I tillegg får du høre Don Quixote Suite av George Philipp Telemann.

Torsdag 24. februar, 19:00 Tromsø Kulturhus, Hovedscenen

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.