Anna Hartmann dirigerer

Anna F. Hartmann - vår nye assistentdirigent. Foto: Alex Moldovan

Anna Hartmann er vår nye assistentdirigent

Vi er stolte over å presentere Anna Hartmann som vår første assistentdirigent noensinne!

Tidligere i høst lyste orkestret ut prosjektstillingen som assistentdirigent, en ordning vi kan tilby gjennom et samarbeid med Talent Norge, Sparebankstiftelsen DNB, Dextra-stiftelsen og Dirigentløftet.

I konkurranse med en rekke andre søkere, var det 26 år gamle Anna Fauchald Hartmann som trakk det lengste strået etter prøvedirigering med orkesteret i forrige uke.

Hartmann er nylig ferdig med sin mastergrad i direksjon ved Royal Northern College of Music i Manchester. I løpet av vårsesongen 2021 håper Anna også å få gjennomført sin debut med BBC Philharmonic. Konserten skulle egentlig vært gjennomført sommeren 2020 som hennes eksamenskonsert, men ble dessverre utsatt som følge av Covid 19-situasjonen.

Som assistentdirigent skal hun følge vår sjefdirigent Christian Kluxen på alle hans konserter med orkesteret, og på orkestrets årlige fullsceniske operaproduksjon. Hun vil dirigere enkelte prøver og bistå sjefdirigenten i planlegging av prøvene fram mot konserter og forestillinger, og vil ved behov kunne steppe inn for eksempel sykdomsforfall. Hun vil også få dirigere egne konserter der Kluxen ikke er tilstede.

«Jeg er utrolig takknemlig for at Talent Norge, Dextra og Arktisk Filharmoni velger å satse på en slik ordning. Det betyr mye for unge dirigenter at denne muligheten finnes, og at vi får oppleve at Kultur-Norge tror på oss»
Anna F. Hartmann

Det er en krevende jobb å være ung og uetablert som dirigent. Du er avhengig av å få mengdetrening, og være i et miljø der læring står i fokus, hvor det er greit å både skinne og å gjøre feil, sier programsjef i Arktisk Filharmoni Catharina Roos Bilsbak.

Fra vår side skal vi tilrettelegge for mye læring, tilbakemelding og god oppfølging, så håper vi at programmet vil videreføres også etter 2021. For Arktisk Filharmoni er det første gang vi knytter en assistentdirigent til orkesteret, og vi ser veldig frem til å ønske Anna velkommen til oss og orkesterlivet i nord!

Anna selv gleder seg til å ta fatt på jobben som assistentdirigent
– For meg betyr denne stillingen en mulighet til å bli kjent med, og jobbe tett med, et profesjonelt ensemble. Steget fra å være nyutdannet dirigent til å ha en profesjonell dirigentkarriere kan være stort, og jeg tror denne muligheten og erfaringen kan hjelpe meg litt på vei, sier hun.

– Jeg gleder meg også til å jobbe tett på Christian Kluxen. Jeg opplever han som veldig musikalsk og sympatisk, og tror jeg kommer til å utvikle meg masse av å jobbe med ham.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.