Dame og mann med fiolin i Gruve 7 på Svalbard.

Arktisk Filharmoni slipper nytt album med Grammy-nominert komponist

Albummet Dark with Excessive Brights, med musikk av den ledende komponisten Missy Mazzoli, er nå tilgjengelig. Den norske fiolinisten Peter Herresthal er solist i flere av stykkene, mens Arktisk Filharmoni og Bergen Filharmoniske Orkester deler på å bekle orkesterrollen.

Her kan du høre utgivelsen.

Missy Mazzoli er blant de mest anerkjente komponistene i verden de siste årene, og hun var blant annet nominert til Grammy i 2019. Hun har levert bestillingsverk til alt fra operahus som Metropolitan og Den Norske Opera, til symfoniorkestre som New York Philharmonic og Chicago Symphony.

Dette er en utgivelse med i hovedsak førstegangsinnspillinger av Missy Mazzolis musikk.

Tittelsporet er å høre i to versjoner. Først i det riktig store orkesterformatet, med Herresthal som solist med Bergen Filharmoniske orkester. Så i en mindre versjon hvor han har med seg en strykekvartett fra Arktisk Filharmoni.

Albumet består i tillegg av tre orkesterverk, der vi får høre Arktisk Filharmonis symfoniorkester, samt stykket Vesper med kun Peter Herresthal på fiolin sammen med et elektronisk lydlandskap med samlinger så vel kirkeorgel som menneskestemmer og strykeinstrumenter.

Albumet gis ut av svenske BIS Records. Strøm albumet på din foretrukne strømmetjeneste, eller bestill på CD direkte fra BIS online store.

Mann som spiller fiolin og dame som går.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.