Dirigent som dirigerer orkester

Billettsalget i gang!

Andreas Brantelid besøker oss i Tromsø, Eldbjørg Hemsing i Bodø, vi skal hylle bautaen Nils-Aslak Valkeapää sammen med Beaivváš og spille Romeo og Julie sammen med Hålogaland Teater, for å nevne noe. For en fantastisk vår vi går i møte - og nå kan du kjøpe billetter til konsertene!

Sola har snudd og alt tyder på at vi er på vei tilbake mot mer normalitet etter Covid19-året 2020. Vi gleder oss dermed over å kunne presentere en vårsesong der høydepunktene står i kø.

Se fullstendig oversikt over vårsesongen her.

Stumfilmkonsert

Vi starter sesongen i Bodø med stumfilmkonsert! Filmen Lajla kom i 1929 og var basert på J.A. Friis´ populære roman. Også Hammerfest-komponisten Ole Olsen ble berørt av boka, og skrev en opera basert på Friis´ historie.

I Bodø 16. januar legger vi opp til en stor kunstopplevelse når vi viser stumfilmen og spiller Ole Olsens operamusikk til.

Romeo og Julie

Vi spiller Romeo og Julie både i Bodø og Tromsø sammen med Hålogaland Teater i januar.

En klassiker i verdenslitteraturen og -musikken er Romeo og Julie. Vi samarbeider med Hålogaland Teater i anledning deres 50-årsjubileum, og viser i slutten av januar en forestilling der vi blander utdrag fra Shakespeares legendariske drama med Prokofjevs kjente ballettmusikk.

Andreas Brantelid kommer tilbake!

Eldbjørg Hemsing kommer.

Henning Kraggerud og søstrene Ose.

I løpet av våren får vi dessuten besøk av en rekke av våre kjære venner, som Andreas Brantelid, Eldbjørg Hemsing, Berit Norbakken, søstrene Ose, Ann-Iren Hansen, Adrian Angelico og flere andre til ulike konserter.

Nils-Aslak Valkeaåää-hyllest

Vi hyller Nils-Aslak Valkeapää.

Vi skal ikke bare samarbeide med Hålogaland Teater kommende sesong, men også med våre venner i Beaivváš Sámi Našunálateáhter. Vi skal nemlig hylle den store samiske multikunstneren Nils-Aslak Valkeapää, med musikk, visuell kunst, joik og tekster både i Bodø, Tromsø og i operaen i Oslo – 20 år etter «Áillohaš´» bortgang. Les mer her.

Mye for barn og familier

Arktisk Filharmoni har som uttalt mål at minst 25 prosent av konsertene/forestillingene skal være beregnet for barn og familier. Det har vi klart med god margin de siste årene, og denne våren får vi blant annet besøk av Gabor Vosteen, som skal spille sitt forrykende Fluteman Show – en forestilling som går sin seiersgang over hele Europa, og her skal han naturligvis opptre med vårt orkester.

Vi skal også vise fram det vakre prosjektet Fargespill i både Bodø og Tromsø, som virkelig er noe å glede seg over – og til.

I tillegg blir det naturligvis også påskekonserter i begge byer, og flere andre godbiter som du finner mer informasjon om på hjemmesiden vår.

Fortsatt spesielt

Selv om vaksineringen i Norge starter nå i romjula, belager vi oss på at vi ikke er helt tilbake til normalen denne våren. Vi har fortsatt en begrensning på maksimalt 200 personer i konsertsalene våre (og 50 i kirkene), og selv om vi forsøker å spille flere konserter, blir det trolig fort utsolgt, så det kan være lurt å sikre seg billetter til konsertene man ønsker å gå på fortest mulig.

Vi kan også forsikre alle om at de strenge smitteverntiltakene vi har gjennomført denne høsten vil bli videreført til neste sesong. Vi legger stor, stor vekt på at alle skal ha trygge konsertopplevelser hos oss.

Se fullstendig oversikt over vårsesongen her.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.