Jazz-Bach – i karantene

Slik har du neppe hørt Bach før...

Vår fantastiske bratsjist Julia Neher har nettopp «sluppet ut» fra karantene etter utenlandstur, og karantenetiden brukte hun blant annet til å spille sammen med kjæresten, den respekterte og prisvinnende jazzmusikeren Håkon Mjåset Johansen, kjent fra band som Urban Connection og Come Shine.

– Videoen ble spilt inn Trondheim, hjemme hos Håkon. Det skjedde spontant og helt uten øving i forkant, forklarer Julia, som i tillegg til å være fast ansatt i Arktisk Filharmoni også er en del av det prestisjetunge Mahler Chamber Orchestra.

– Jeg dro til Håkon i Trondheim etter at vi fikk beskjed om at våre egne konserter i Nord-Norge ble avlyste og like etterpå kom beskjeden om at jeg måtte i karantene fordi jeg hadde vært i utlandet.

Julia og Håkon er musikere på europeisk toppnivå i hver sin sjanger, men vi kan vel slå fast at de her beviser at kombinasjonen klassisk bratsjist og jazztrommis kan være usedvanlig stilig.

«Låta» de spiller er Johann Sebastian Bachs 3. suite Courante, opprinnelig komponert for cello.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.