to unge musikkstudenter

Et steg mot drømme­jobben

De er godt i gang med musikkutdanning ved Musikkonservatoriet i Tromsø, og får nå sjansen til enda mer musikalsk utvikling gjennom mentorprogrammet hos Arktisk Filharmoni. Her er våre nye mentorkandidater, Nina Emilie Karlsen og Tommy André Evensen.

Mentorordningen i Arktisk Filharmoni er til for unge, talentfulle musikere under utdanning som ønsker seg erfaring og mer fag- og bransjekunnskap på sitt instrument og felt. Blant 14 sterke søkere har orkesterets jury plukket ut to som får sjansen til å bli med i ordningen, som er tenkt som et bindeledd mellom musikkstudier og en profesjonell karriere som musiker.

Ordningen er finansiert av Arktisk Filharmonis gode samarbeidspartnere Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge og Talent Norge.

Skryter av militærmusikerne

22 år gamle Nina Emilie Karlsen fra Harstad har spilt klarinett siden hun var ni år. Med bakgrunn i byens korps og kulturskolemiljø, samt musikklinja ved Heggen videregående, har hun mye godt å si om sin hjembys musikkmiljø, og spesielt tilstedeværelsen av et profesjonelt musikkensemble i en liten by.

Siden Hærens Musikkorps er stasjonert i Harstad, har jeg vært heldig med dyktige spillelærere, sier hun og peker på de solide lærekreftene militærkorpset tilfører både kulturskolen og musikklinja.

– Øyeblikket jeg bestemte meg for å satse på musikk var da jeg deltok på mitt første orkesterkurs i 2014. Det var noe helt magisk ved å for første gang spille i et fullt symfoniorkester, og jeg visste at dette var noe jeg ville gjøre mer!

Det at hun nå har fått muligheten til videre utvikling gjennom mentorprogrammet til Arktisk Filharmoni passer godt med hennes målsetninger som musiker: – Mitt mål er å bo i Nord-Norge og få jobb i et profesjonelt korps eller orkester. Den ultimate drømmen er orkesterjobb.

En forsmak på drømmejobben

Også 25 år gamle Tommy André Evensen har sin bakgrunn fra korps og kulturskole. Han er opprinnelig fra Tønsberg, men bor nå i Tromsø. I likhet med Nina Emilie har han tatt veien via musikklinje på videregående skole i tillegg til Toneheim folkehøgskole før musikkstudiene i Tromsø.

– Motivasjonen min for mentorprogrammet er stor. Jeg har vært så heldig å få spille

sammen med Arktisk Filharmoni både igjennom skole og som innleid musiker, sier Tommy André og sikter blant annet til orkesterets faste samarbeidsprosjekter med «konsen».

Han trekker fram viktigheten av slike prosjekter, med tanke på å få et innblikk i yrket han utdanner seg til. – Hvert eneste prosjekt jeg har fått være med på har også gitt meg mer inspirasjon, siden jeg igjennom dem har fått en liten smak på hvordan min drømmejobb kan være.

Vil du høre mer om hva mentorkandidatene våre har fått ut av programmet?
Les mer om våre mentorkandidater fra 2021-opptaket Andrea og Dmitrij, om Sebastian, Aurora, Tuva og Gabriel fra 2019-opptaket, og om Mentorkandidat Tuvas eventyrlige uke.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.