Big Bang Festival i Stormen

Hva er lyd?

Velkommen til Bodø sin første Big Bang festival, fylt med lyd og musikkopplevelser for barn og unge! Arktisk Filharmonis forestilling Hva er lyd? er bare en av flere spennende opplevelser i Stormenkvartalet denne lørdagen. Festivalen er helt gratis, men noen av arrangementene krever forhåndsbooking av billetter grunnet plassbegrensning.

Hva er lyd?

Grusomme lyder, vakre lyder, stillhet, støy. Hva er egentlig lyd, og når bli lyd til musikk?

Hva skjer med lyder i et rom uten luft? Hvordan ser en lydbølge ut? Bli med lydentusiast Astrid Wara fra Vitensentret i Tromsø når hun sammen med musikere fra Arktisk Filharmoni drar på oppdagelsesferd i lyd og musikk. Gjett hva som skjer når musikerne tester ut ulike lydeksperimenter og ikke minst: Hør hvordan de lydene settes sammen til fengende, svingende, vakker musikk.

Interaktiv lydinstalasjon

I foajeområdet kan du før konserten «Hva er lyd?» selv teste ut og oppleve hvordan lyd oppstår. Hør, se og kjenn hvordan objektene på ulike måter kan transformeres til instrumenter som produserer lyd. Kan denne lyden også bli musikk?

Mange spennende forestillinger

I tillegg til Arktisk Filharmoni kan du oppleve flere andre forestillinger i både konserthuset og biblioteket denne lørdagen. Les om hele det spennende programmet her.

Astrid Wara eksperimenterer med gasser, åpen flamme og lyd

Fra Hva er lyd på Svalbard i 2018. Foto Aggie Peterson