Arktisk Filharmoni spiller Frank Zappa

Bodø Jazz Open

På Bodø Jazz Open vier Arktisk Filharmonis sinfonietta en hel konsert til Frank Zappas vidunderlige verden.

Se info, datoer & billetter

Selv om Frank Zappa for de fleste er mest kjent som gitarist, bandleder og komponist innen sjangre som rock og jazz (og gjerne i kombinasjon) hadde han allerede fra ungdommen en stor interesse for det klassiske, eller kanskje mer presist beskrevet, kunstmusikk. Zappa var en stor beundrer av komponister som Varèse og Stravinskij, og skrev selv en god del musikk for både symfoniorkester og andre klassiske ensembleformer.

Musikken hans er blant annet spilt inn av Pierre Boulez og Ensemble Modern, noe som vitner om anerkjennelse også innen det klassiske musikkmiljøet. Her får du høre sinfoniettaen vår, dirigert av Ingar Bergby i et program som uten tvil krysser sjangere og appellerer til å åpne opp for nye impulser. Blant annet får vi høre den fantastiske historien om navlesvinet Greggery Peccary – som går med slips og kjører en rød Volkswagen.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.