på Nordland Musikkfestuke

Beethovens 5. symfoni

Intet Beethoven-jubileum uten hans 5. symfoni – Skjebnesymfonien.

250 år etter Ludvig van Beethovens fødsel er musikken hans fortsatt i høyeste grad levende. Temaet i hans 5.symfoni er kjent av alle, uansett musikksmak, omtrent som maleriet Skrik av Munch, og vi gleder oss til å framføre en av de virkelige klassikerne i musikkhistorien.

Det finnes ikke mer berømt og kraftfull åpning av en symfoni enn det fryktinngytende skjebnemotivet som banker i gang Ludwig van Beethovens ikoniske Symfoni nr. 5 – Skjebnessymfonien. Denne gangen under ledelse av Petr Popelka.