Sjefdirigent Christian Kluxen og symfoniorkesteret

Åpningskonsert på Nordland Musikkfestuke

Beethovens 9. symfoni

Vi gleder oss til å åpne Nordland Musikkfestuke sammen med et stjernelag av solister, kor og vår egen Christian Kluxen!

Få verk er like berømte som Ludwig van Beethovens 9. symfoni, og kanskje spesielt 4. sats med tekst av Friedrich Schiller har brent seg fast i vår kollektive musikkhukommelse. Da er det bare rett og rimelig at det er nettopp dette verket vi i Arktisk Filharmoni åpner årets utgave av Musikkfestuka med. Dirigent er Christian Kluxen, og med oss har vi et stjernelag av solister med Birgitte Christensen, Mette Bjærang, Yngve Søberg og festivalprofil Håkon Kornstad.