Bodø BEAT – åpningskonsert

Lyden av byen

Arktisk Filharmoni holder åpningskonsert for Bodøs egen festival for slagverk, Bodø BEAT, som arrangeres for andre gang.

Se info, datoer & billetter

Trommeslagere, perkusjonister og paukister fra store deler av Europa samles i Bodø denne helga. Sammen med dem kan du oppleve konserter, mesterklasser og workshops om trommer og perkusjon.

På festivalens åpningskonsert får du høre Arktisk Filharmonis sinfonietta i samspill med slagverkere fra fjern og nær.

Her kan du se noen høydepunkter fra fjorårets festival:

På åpningskonserten får du høre et bestillingsverk av den sveitsiske komponisten Domenico Melchiorre, skrevet spesielt til Bodø BEAT og sinfoniettaen. Verket tar i bruk flere spesialbygde slagverkinstrumenter, spesielt konstruert til Melchiorres musikk.

I tillegg får du høre City Life av minimalismens store mester, Steve Reich. Reich tar i bruk et bredt spekter av moderne slagverk, og inkluderer samtidig samplede opptak av typiske storby-lyder fra New York som en del av musikken. Her kan du blant annet høre bilalarmer, bremselyder, bilhorn og dessuten opptak av nødsamtalene i forbindelse med et bombeangrep i 1993.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.