Carmen på en time

Carmen komprimert

Travel? Utålmodig? Trøbbel med å sitte for lenge i ro? Her får du Carmen på en time.

Se datoer, og kjøp billetter

I høst setter vi opp den fullsceniske versjonen av Carmen. I kveld får du kortversjonen; Carmen på en time.

Operasjef i Arktisk Filharmoni, Espen Langvik, lover en forestilling med høydepunktene fra Carmen av Bizet; de viktigste ariene, ensemblene og melodiene. – Vi møter Fortelleren, som møter den gamle Don José i de spanske fjellene, og ber ham fortelle sin historie, sier Espen.

Gjennom Josés egne ord trer historien fram, og publikum får møte hele persongalleriet: Carmen, Toreadoren, bandittene og hans tapte kjærlighet, Micäela.

– I løpet av timen vil vi ha fått et forhold til figurene og musikken i Bizets Carmen, gjennom en minimalistisk, men effektiv sceneverden, hvor de individuelle prestasjonene fra masterstudentene fra Kunsthøgskolen i Oslo, Operahøgskolen, blir stående i fokus.

Regien og replikkene er ved Sigve Bøe, kjent for mange fra Hålogaland Teater, Det Norske Teater og fjernsyn, senest i serien Lykkelandet. Sangtekstene er ved Åse Krystad, som selv er operasangerinne, utdannet fra nettopp Operahøgskolen.

Musikken er bearbeidet og tilrettelagt av Øystein Jæger.