Carmen komprimert

Carmen på en time

Travel? Utålmodig? Trøbbel med å sitte for lenge i ro? Her får du Carmen på en time.

Se info, datoer & billetter

I høst setter vi opp den fullsceniske versjonen av Carmen. I kveld får du kortversjonen; Carmen på en time.

Operasjef i Arktisk Filharmoni, Espen Langvik, lover en forestilling med høydepunktene fra Carmen av Bizet; de viktigste ariene, ensemblene og melodiene. – Vi møter Fortelleren, som møter den gamle Don José i de spanske fjellene, og ber ham fortelle sin historie, sier Espen.

Gjennom Josés egne ord trer historien fram, og publikum får møte hele persongalleriet: Carmen, Toreadoren, bandittene og hans tapte kjærlighet, Micäela.

– I løpet av timen vil vi ha fått et forhold til figurene og musikken i Bizets Carmen, gjennom en minimalistisk, men effektiv sceneverden, hvor de individuelle prestasjonene fra masterstudentene fra Kunsthøgskolen i Oslo, Operahøgskolen, blir stående i fokus.

Regien og replikkene er ved Sigve Bøe, kjent for mange fra Hålogaland Teater, Det Norske Teater og fjernsyn, senest i serien Lykkelandet. Sangtekstene er ved Åse Krystad, som selv er operasangerinne, utdannet fra nettopp Operahøgskolen.

Musikken er bearbeidet og tilrettelagt av Øystein Jæger.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.