Foto: Emma Nordstrøm

Det hemmelige rommet

Avslappet liggekonsert

Det hemmelige rommet ble skapt for å være et stemningsfullt rom for publikum å hvile seg i. Med elektroniske lydlandskap, drømmende pianoimprovisasjoner og inderlig tilstedeværelse har Bjørk Eide skapt en atmosfærisk verden hvor publikum kan komme og gå som de ønsker, der det er rom for å ligge eller sitte.

Se info, datoer & billetter

Bjørk komponerer musikken selv, og det består av ferdiginnspilte, elektroniske lydlandskap i møte med akustisk improvisasjon. Det er atmosfærisk, behagelig og flytende og inviterer lytteren til å senke tempoet og være til stede. Visuell guide Bodø

Man opplever musikk på to ulike måter basert på om man ligger eller sitter, og derfor vil det også være mulighet til å legge seg ned.

Idéen til dette konsertrommet er inspirert av Marina Abramovichs performance The Artist is Present. I dette verket satt Abramovich stille i 8 timer hver dag i 3 måneder og inviterte publikummere til å komme og se henne i øynene så lenge de ville, før de ga plass til neste i køen.

Dette ble gjort på Museum of Modern Art i New York i 2010 og ga enorm respons. I kraft av genuin tilstedeværelse og ærlige møter mellom artist og publikum oppstår magi. Det er dette Bjørk ønsker å kanalisere gjennom musikken og hennes hemmelige rom.

Visuell guide Bodø

Om utøveren:
Bjørk-Guinevere Kinsella Eide er utdannet pianist og dirigent ved Norges musikkhøgskole, Hanns Eisler hfm i Berlin og musikkonservatoriet i Tromsø. Hun avla sin mastereksamen juni 2022 som ledende solist med Arktisk Filharmoni.

Hun frilanser for tiden som pianist, i tillegg til å studere Live Electronics på Norges musikkhøgskole ved Koka Nikaoladze. I 2022/23 er hun tatt opp i mentorprogrammet Cloud:Exit i regi av Talent Norge og Insomniafestivalen som resulterer i konsert under årets festival, samt et samarbeid med Tromsø Stumfilmfestival i april 2023.

Bjørk er en allsidig musiker og har spilt under festivaler som Oslo Kulturnatt, Melafestivalen og Nordland musikkfestuke. Hun har mottatt en rekke stipend for sitt musikerskap, bl.a fra SNN-stiftelsen, Bodø Kommune kulturstipend og Tom Wilhelmsens stiftelse. Mars 2022 lanserte hun sitt eget soloprosjekt A Hidden Place, med svært god mottakelse.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.