Hver tirsdag siden oktober har 50 barn og unge i alderen 7-22 år møttes i konserthuset for å skape en forestilling sammen. Inspirasjonen er hentet fra deltakernes kultur og interesser, fra alle verdens hjørner. Med god hjelp fra profesjonelle utøvere og pedagoger innenfor ulike kunstfelt, har de jobbet frem en forestilling bestående av nysirkus, sang, dans og musikk.
Med oss på scenen har de et strålende orkester bestående av Arktisk Filharmonis sinfonietta og Bodø Rhythm Group, under ledelse av dirigent Torodd Wigum. Sammen skal vi ta publikum med på en musikalsk reise igjennom afrikanske rytmer, arabiske sanger, norsk bånsull fra 1800-tallet, sirkus, og masse dans. Det vil også bli noen kjente og kjære lokale bidrag, som har fått en ny drakt.
Da vi spurte deltakerne om hva årets forestilling burde kalles, var forslagene mange: Fargesirkus, Fargesplash, Fargeshow, Fargestien, Farge-eksplosjon… Ordet “farge” gikk igjen. Under øvingene svirrer sjongleringsballer, fargesjal, og tegneblyanter i lufta, blandet med latter, sang og stemmer. Løfter vi blikket og ser energien dette skaper, tenker vi på en strofe av vår egen Fargespill-sang: «Ja, her er det plass nok til alle, og fargan flyr høyt under taket. Her vi møtes i Bodø by.»
Fargene flyr nemlig høyt under taket,- bare vent og se!
Teamet
Her i Bodø består det kunstneriske teamet av Thale Krogtoft (sang), Cecilie Haugseth (dans) og Geir Tømmerberg (musikk). Med seg har de hatt instruktører : Silje Katrine Tryggestad (afrikansk dans) , Thea Meyer (sang), Diego Belda (nysirkus) og Safaa Al-Saadi (trommer, arabisk musikk).
Fargespill Bodø er et samarbeid mellom Stormen Konserthus, Stiftelsen Fargespill, Bodø2024, Arktisk Filharmoni, og Bodø Rythm Group, hvor Samfunnsløftet er en viktig bidragsyter.
Om Fargespill
Fargespill er så mye mer enn bare en forestilling. Det er et møte mellom kulturer og mellom mennesker. Møtet utfolder seg gjennom musikken og dansens universelle uttrykksformer, og skaper en arena for samhold og felleskap. På denne arenaen møter vi hverandre og hverandres bidrag med åpenhet og respektfull nysgjerrighet. Fargespillmetoden handler om å se hvert enkeltmenneske som en ressurs og verdi for felleskapet, hvor man fokuserer på hva hvert individ har, fremfor hva det mangler.
“Fargespill” ble først satt opp som et bestillingsverk til Festspillene i Bergen i 2004, og utarbeidet av Ole Hamre og Sissel Saue. Siden da har det utviklet seg til å bli en egen Stiftelse med Fargespillkompanier i flere byer. Fargespill har blitt sett av hundretusener av publikummere, og vært nominert til både Spellemannsprisen og Nobels Fredspris. www.fargespill.no