Thormod Rønning Kvam og Halvor Festervoll Melien

Gjestespill: Winterreise

Halvor Festervoll Melien og Thormod Rønning

Mens orkesteret har en velfortjent vinterferie får vi besøk fra Aulaseriene i Oslo, som inviterer til lied-aften i Rødbankens festsal. Du kan oppleve baryton Halvor Festervoll Melien og pianist Thormod Rønning Kvam i nydelig kammermusikalsk samspill i Schuberts Winterreise.

Som en av de første romantikerne var Franz Schubert komponisten som virkelig brakte Lieden frem i lyset — og revolusjonerte den: poesi, sang og piano smeltet sammen til en kunstform ingen før hadde hørt. Opplev sanglitteraturens kanskje viktigste storverk fremført av baryton Halvor Festervoll Melien i samspill med pianist og kunstnerisk leder Thormod Rønning Kvam.

Om Winterreise
Sammen med Wilhelm Müller, en av romantikkens største diktere, tar Schubert oss med på et dykk ned i menneskets skjebne, lengsel og søken etter mening. Følelsene tar form som iskalde bekker og ensomme trær i høstens kulde, men Schuberts varme og harmoniske melodiføring gir oss likevel et snev av håp. Er våren på vei?

Winterreise stiller eksistensielle spørsmål om vår tilværelse, og det er ikke uten grunn at det timeslange verket anses som et av musikkhistoriens mest banebrytende. André Bjerke lot seg inspirere og oversatte selv Müllers diktsamling til norsk — som trykkes opp og deles ut under våre konserter.

Velkommen til en stor kunstmusikalsk opplevelse!