Med internasjonal stjernesolist

Händel, Vivaldi og Telemann

Nå kommer den italienske barokkmesteren til Tromsø for å lede og spille sammen med Arktisk Filharmonis kammerorkester.

Se datoer, og kjøp billetter

Vi har mange elskere av barokk- musikk blant vårt publikum, og her er en virkelig godbit. Verker fra kjente og kjære komponister fra senbarokken, spilt av vårt eget kammerorkester med gjesteleder og solist Fabio Biondi.

Biondi må sies å ha en svært spesiell bakgrunn som fiolinist. Faktisk var han blitt 11 år da han første gang rørte en fiolin, og allerede året etter spilte han konsert med Italias radioorkester (RAI).

Som 16-åring fremførte han Johann Sebastian Bachs fiolinkonserter i Musikverein i Wien. Siden har han spilt med en rekke barokkensembler, som La Capella Reial, Musica Antiqua Wien, Seminario Musicale, La Chapelle Royale og Les Musiciens du Louvre.

Fabio Biondi er i sannhet en ufattelig virtuos i vår tid– MUSIKKNETTSTEDET BACHTRACK

I 1990 grunnla han Europa Galante, et italiensk ensemble som spesialiserer seg på barokkmusikk, som han siden grunnleggelsen har vært leder for. Fra 2015 har Biondi vært sjefdirigent for Orquestra de la Comunitat Valenciana i Valencia.

Denne kvelden blir det utvalgte verker fra komponistene Händel, Sammartini, Nardini, Vivaldi, Telemann og Pugnani, altså spilt og ledet av en av Europas største kjennere av barokkmusikk.

Inngår i abonnementsseriene Total, Piccolo og Ny & Nysgjerrig.