Kajsa Balto i gammelt hus.

Kajsa Balto+ Arktisk Filharmoni

Relæxt julekonsert

Velkommen til en relæxt julekonsert med Kajsa Balto og musikere fra Arktisk Filharmoni, julekonserten som er spesielt tilpasset barn, voksne og familier som synes det er utfordrende å delta på ordinære konserter.

Se info, datoer & billetter

19. november lanseres Kajsa Baltos nye juleplate Sámi juovllat – Sámi Christmas, hvor hun har med seg strykere fra Arktisk Filharmoni på flere av sangene.

Les vårt intervju med Kajsa Balto her.

Kritikerroste Kajsa Balto kommer med juleplate 19. november, og spiller julekonsert med oss 13. desember. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

På albumet blander hun klassiske julesalmer oversatt til samisk med tradisjonelle, samiske julesanger og sine egne, nykomponerte julebidrag.

På vår relæxte julekonsert får du høre sangene fra plata live.

Som på tidligere relæxte konserter spiller vi også denne gang på Hålogaland Teater. I avslappede rammer, der du kan klappe når du vil og snakke med ditt følge om du trenger det, har vi lagt til rette for at du skal føle deg trygg og få en god opplevelse i salen.

Konserten vil vare i ca 40 minutter.

Hva er Relæxt?
Relæxt er et konsept utviklet av Hålogaland Teater (HT) og som har som mål å gi publikum som synes det er utfordrende å delta på ordinære kulturarrangementer et godt tilbud.

Relæxte forestillinger og konserter er spesielt tilpasset barn, voksne og familier med behov for litt mer avslappede rammer for å nyte opplevelsen.

Under relæxte konserter er det helt lov til å både snakke høyt, le, gråte, tikse, og rope.

Det er i tillegg lov til å gå inn og ut av salen så mye du måtte ønske.

Du kan trekke deg tilbake i en skjermet sittegruppe i foajeen før, under eller etter forestillingen hvis du skulle ha behov for det.

Det vil være to verter inne i salen for å assistere publikum og være behjelpelig med det dere måtte trenge.

HT har inkludert Nordlysfestivalen, Tromsø Internasjonale Filmfestival og Arktisk Filharmoni i prosjektet, og denne våren har Tromsø – som eneste by i Nord-Europa et eget Relæxt-program med konserter, teater og film.

Under Relæxt-konserter gjør vi følgende tilpasninger:

  • Lyset i salen vil være dempet, men aldri slått av.
  • Vi har eliminert scenerøyk og strobebelysning.
  • Vi har justert lydnivået.
  • Vi lager en visuell guide som beskriver hele opplevelsen fra du kommer til HT til konsertslutt.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.