Kingwings møter Arktisk Filharmoni

Åpningskonsert Nordlysfestivalen

Hva skjer når Kingwings Crew featuring Neguin (Red Bull BC One All Star) møter klassisk musikk? Vi vet ikke, men vi tror det blir helt rått!

Se info, datoer & billetter

Denne gang åpner vi Nordlysfestivalen med et friskt pust – og et nytt og spennende samarbeid mellom klassisk musikk og hip hop.

Kingwings Crew består av medlemmer med bakgrunn fra 12 ulike land – og de representerer 8 norske byer, deriblant Tromsø med Bao André Nguyen og Marlene Kristine Skoglund som begge er vokst opp i byen.

I 2014 mottok Kingwings Crew Oslo bys kunstner/kulturpris for sitt arbeide og de har opptrådt for kongen og dronningen (under deres 25-årsjubileum som kongepar), under Stortingets 150-årsjubileum og en mengde TV-program som Norske Talenter (hvor de var finalister), MGP, Artistgallaen, Idrettsgallaen, TV-aksjonen, Stjernekamp og andre. Kingwings er dermed et bevis på at kulturell variasjon og livserfaring fra ulike steder er en styrke.

Med seg til Tromsø har de også den verdenskjente danseren Neguin – han reiser verden rundt og danser med artister som Madonna, Justin Timberlake og Jennifer Loopez (!). I fjor vant han vinner Amerikanske Redbull Dance Your Style som er stort i USA. Om du vil være med på å styrke hans allerede 173.000 store følgerskare på Instagram, kan du sjekke søke @neguinism på Instagram. Her er også et klipp å varme opp med fra YouTube:

Norske Kingwings har også vært med på svært mye på teaterscenen: Jesus Christ Superstar, Jungelboken, Baller, Grease, Kaptein Sabeltann, Jul i Blåfjell, Thriller Live world tour og Cirque de Soleil Paris.

De har mottatt en rekke priser, solgt ut operaen i Oslo og vunnet en mengde konkurranser både nasjonalt og internasjonalt.

– I våre forestillinger forteller vi gjerne om den lange reisen vi har tatt. Hva vi har møtt av motstand, men også hvordan det har gjort oss til sterkere mennesker og bedre dansere. Det handler om tålmodighet og om det å ikke gi opp. Og om forskjellen på å ha et talent og hardt arbeid, hvordan vi gikk fra å gjøre streetshows og trene på Oslo S – hvor vi ofte ble jaget bort av vaktene – til å danse masse på TV og stå på de største scenene i Europa, sier de selv.
– Vi er helt vanlige ungdommer fra åtte forskjellige byer med 12 forskjellige nasjonaliteter i gruppen, med noen ting til felles; hardt arbeid, tålmodighet og et felles mål om å bli gode på det vi driver med, samt det å bli sett som artister.

Noen av oss hadde dysleksi, andre hadde lesevansker, noen var flinke på skolen, men kanskje ikke så flinke sosialt… Vi hadde alle utfordringer, men fant vår plass i samfunnet. Så moralen bak historien er at det ordner seg. Stå på og aldri gi opp drømmen din.

Mandag 20. januar besøker de Kroken Skole for å snakke mer om dette til ungdomsskole-elevene der – det tror vi med blir et inspirerende og engasjerende møte.

Denne gangen skal de jobbe med Arktisk Filharmonis kammerorkester – og den helt fenomenale islandske DJ Beatur.

I tillegg til konserten, skal Kingwings møte ungdommer på flere workshops i Tromsø under Nordlysfestivalen-uka, blant annet denne på TviBit. 

Dansere på scenen: Morad Aziman, Mathias Jin Budtz, Preben Bladimir Larsen, Bao Andrè Nguyen, Fabiano Carvalho Lopes aka Neguin, Carlos David Catùn og Marlene Kristine Skoglund.

 

Takk til støtte fra SNN Samfunnsløftet for ekstra-aktiviteter ifb denne forestillingen, som er en del av Nordlysfestivalen 2020.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.