Åpningskonsert Nordlysfestivalen

Kingwings møter Arktisk Filharmoni

Hva skjer når Norges ledende gruppe innenfor hip hop og breakdance møter klassisk musikk? Vi vet ærlig talt ikke. Men er ganske sikre på at det blir helt fabelaktig.

Se datoer, og kjøp billetter

Kingwings Crew består av medlemmer med bakgrunn fra 12 ulike land – og de representerer 8 norske byer, deriblant Tromsø med Bao André Nguyen fra Stakkevollan.

I 2014 mottok de Oslo bys kunstner/kulturpris for sitt arbeide og de har opptrådt for kongen og dronningen (under deres 25-årsjubileum som kongepar), under Stortingets 150-årsjubileum og en mengde TV-program som Norske Talenter (hvor de var finalister), MGP, Artistgallaen, Idrettsgallaen, TV-aksjonen, Stjernekamp og andre. Kingwings er dermed et bevis på at kulturell variasjon og livserfaring fra ulike steder er en styrke.

Også på teaterscenen har de vært med på svært mye, som Jesus Christ Superstar, Jungelboken, Baller, Grease, Kaptein Sabeltann, Jul i Blåfjell, Thriller Live world tour og Cirque de Soleil Paris.

De har mottatt en rekke priser, solgt ut operaen i Oslo og vunnet en mengde konkurranser både nasjonalt og internasjonalt.

– I våre forestillinger forteller vi gjerne om den lange reisen vi har tatt. Hva vi har møtt av motstand, men også hvordan det har gjort oss til sterkere mennesker og bedre dansere. Det handler om tålmodighet og om det å ikke gi opp. Og om forskjellen på å ha et talent og hardt arbeid, hvordan vi gikk fra å gjøre streetshows og trene på Oslo S – hvor vi ofte ble jaget bort av vaktene – til å danse masse på TV og stå på de største scenene i Europa, sier de selv.
– Vi er helt vanlige ungdommer fra åtte forskjellige byer med 12 forskjellige nasjonaliteter i gruppen, med noen ting til felles; hardt arbeid, tålmodighet og et felles mål om å bli gode på det vi driver med, samt det å bli sett som artister. Noen av oss hadde dysleksi, andre hadde
lesevansker, noen var flinke på skolen, men kanskje ikke så flinke sosialt… Vi hadde alle utfordringer, men fant vår plass i samfunnet. Så moralen bak historien er at det ordner seg. Stå på og aldri gi opp drømmen din.

Denne gangen skal de jobbe med Arktisk Filharmonis kammerorkester – og en DJ. I tillegg til konserten, skal Kingwings møte ungdommer på flere workshops i Tromsø under Nordlysfestivalen-uka.