musikere i natur, med Bodø by som bakgrunn

Klassisk Cocktail med sinfoniettaen

Mozart, Brahms og Kvandal

For første gang denne våren er hele sinfoniettaen samlet på scenen i Stormen Konserthus. Med seg har de dirigent Øystein Jæger og et flott og variert program som spenner fra Wolfgang Amadeus Mozart til Johan Kvandal.

Se info, datoer & billetter

Grunnet gjeldene nasjonale smitteverntiltak er arrangementet dessverre kun tilgjengelig for personer bosatt i Bodø Kommune.

Dans blir et gjennomgangstema i denne konserten – om ikke bokstavelig med dansere på scenen, så i hvert fall i form av musikk. Innledningsvis får vi høre tre av Brahms´ Ungarske Danser – nærmere bestemt nr. 1, 5 og 6.

Vi beveger oss så til konsertens eneste verk uten en direkte tilknytning til dans; Konsert for kammerorkester av Johan Kvandal, skrevet så sent som 1980. Kvandals musikk er tydelig inspirert av norsk folkemusikk og har også elementer av moderne musikk, uten at musikken på noen måte er atonal.

Vi gjør først et langt hopp tilbake i tid, nærmere bestemt til Mozart og To Kontradanser. Så følger Irish Reel av Bejamin Britten, før vi avslutningsvis får høre Edvard Griegs Norske Danser. Det skulle være kjent musikk for de fleste – ikke minst dans nr. 2, på folkemunne kjent som «Norge Rundt-melodien».

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.