Klassisk relæxt

Maria Forsström synger Gustav Mahler

En konsertopplevelse for deg som ønsker litt løsere rammer for å nyte konserten. Ut av en dyp kjærlighetssorg skrev en ung Gustav Mahler sin første sangsyklus om ulykkelig kjærlighet. Han skrev selv både teksten og musikken til Lieder eines fahrenden Gesellen, hvor handlingen er inspirert av hans forhold til sopranen Johanna Richter.

Som solist får vi for første gang besøk av den kritikerroste svenske mezzosopranen Maria Forsström, som er særlig kjent for sine inderlige tolkninger av Mahlers musikk. Hun er en allsidig sanger i alt fra kammermusikk til store operaer, barokk og romantisk musikk og stemmen hennes har blitt sammenlignet med både Birgit Nilsson og Kirsten Flagstad.

Mahlers vakre sangsyklus vil denne kvelden rammes inn av Anton Weberns Passacaglia (1908).  Passacaglia er også beslektet med Mahlers sene verker.

Visuell guide kan lastes ned som pdf, kommer snart.