Klassisk relæxt

Schuberts oktett

I vår serie med klassisk musikk i relæxt innpakning får du denne gang oppleve ett stort verk, Schuberts Oktett.

Se info, datoer & billetter

Franz Schubert skrev sin oktett i 1824, på bestilling fra klarinettisten Ferdinand Troyer, og ble urframført hjemme hos erkehertugen Rudolph Wien – kanskje ikke i like avslappede rammer som vår konsert. Private konserter var vanlig blant rikfolk på denne tiden, og stykket fikk ikke sin første offentlige fremførelse før flere år senere.

Bestillingen var et verk som lignet på Beethovens suksessfulle Septet, skrevet 25 år tidligere. Besetningen er nærmest den samme; Klarinett, fagott, horn og strykekvintett. Det er kun en ekstra fiolin som skiller den fra Beethovens verk.

Oppbygningen av verket er også lik, både i antall satser, tempi og til dels stil.

Schubert hentet de musikalske motivene i stykket fra sin sang Der Wanderer og fra syngespillet Die Freunde von Salamanka.

Relæxte konserter er åpne for alle, men er spesielt tilpasset barn, voksne og familier som synes det er utfordrende å delta på ordinære konserter.

Vi gjør små tilpasninger for å skape en relæxt opplevelse. For eksempel demper vi lyset i salen, men slår det aldri helt av. Vi bruker ikke scenerøyk og strobebelysning, og vi justerer lydnivået hvis det forekommer høye topper i musikken.

I tillegg får du på forhånd tilsendt en visuell guide som beskriver hele opplevelsen fra du ankommer konsertlokalet til konsertens slutt.

 

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.