Bilde av dirigent Trond Husebø og Solist Audun Sandvik

Konsen og Arktisk Filharmoni

Beethoven 7 + Schumanns cellokonsert

Musikkonservatoriet er en viktig institusjon for det klassiske miljøet i nord. Det er derfor en glede for oss i Arktisk Filharmoni å ta del i denne samarbeidskonserten med Konsen Symfoniorkester!

Se info, datoer & billetter

Konserten åpner med Overture av Fanny Mendelssohn, før konservatoriets egen cello-professor, Audun André Sandvik, er solist i Schumanns Cellokonsert. Vi avslutter som seg hør og bør med en ekte publikums-hit, Beethovens intense 7. symfoni.

Trond Husebø

(f. 1979), har de siste årene etablert seg som et nytt og spennende navn på musikkscenen i Norge, og har også gjort seg bemerket i Skandinavia som en lovende og energisk dirigent. Sin debut med Oslo Filharmoniske orkester i 2018 førte til umiddelbare reengasjementer i 2019 og 2020, der han nå skal urfremføre teatermusikk av Henrik Skram.

Husebø var fra 2009 til 2011 ansatt som assistentdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester og deres daværende sjefdirigent Andrew Litton og første gjestedirigent Juanjo Mena. Husebø har i en lang årrekke vært en frekvent gjest i norske symfoniorkestre, med nylige reengasjement i orkestre som Stavanger Symfoniorkester og Kringkastingsorkesteret.

Audun André Sandvik

(f. 1979) er professor i cello ved Musikkonservatoriet. Auduns inderlige spill og lekne fremferd gjør ham til en ettertraktet solist, kammermusiker og cellolærer. Sammen med pianist Sveinung Bjelland har han vekket internasjonal oppsikt gjennom CD´en med sonater av Sjostakovitsj og Rakhmaninov (LAWO Classics, 2017).

Audun er også profilert som en initiativrik solocellist i Det Norske Kammerorkester. Som professor i cello ved Musikkonservatoriet, UiT Norges Arktiske Universitet, leder han en klasse og et miljø i blomstrende utvikling, noe han viderefører fra sine mange år som cellolærer ved Norges Musikkhøgskole. Audun er kunstnerisk leder for den klassiske festivalen Gloppen Musikkfest. Han spiller på en cello fra 1695, bygget i Roma av Giorgio Taninger.

Vi følger alle gjeldende sikkerhetstiltak og retningslinjer i henhold til Covid-19, slik at publikum skal få en trygg konsertopplevelse.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.