Maria Ose, Ingrid Ose og Henning Kraggerud

Kraggerud og søstrene Ose

Fiolinist og fløytister i verdensklasse

Disse konsertene er dessverre avlyst grunnet restriksjoner i forbindelse med Covid-19.

Kammerorkesterets kunstneriske leder Henning Kraggerud har denne gangen invitert tvillingsøstrene Maria og Ingrid Ose – fløytister på topp internasjonalt nivå – for å spille Mozart, Bach og hans egne komposisjoner, spesialskrevet for dem.

Se info, datoer & billetter

For så høyt respekterer Kraggerud de to fløytistene fra Sogn og Fjordane at han har komponert musikk til dem – og nå vil han gjerne vise dem fram for publikum i Tromsø mens de spiller med Arktisk Filharmonis kammerorkester.

Tvillingene begynte å spille fløyte som sjuåringer.

– Det var selvsagt at vi skulle spille et instrument. Jeg tror vi starta med å mase om å spille fløyte ett år før vi faktisk begynte med det. Vi ble nok litt påvirka av foreldrene våre fordi fløyte er et forholdvis praktisk instrument å spille, som ikke tar så stor plass og er lett å ta med seg rundt. Det er heller ikke så mange andre som spiller fløyte, uttalte de to til avisa Valdres i sommer.

– Når vi fikk ta med CD på barneskolen, spilte vi Bach sin h-moll-suite, mens de andre hadde med seg Shakira. Vi synes det var det mest fantastiske musikkstykket vi hadde hørt og ble frustrerte over at de andre ungene ikke elska det like mye som oss. Det bor bare 2500 folk på Sandane og var ikke noe særlig miljø for å satse på musikk, så vi har «pusha» hverandre hele veien.

Etter å ha levd så tett hele livet, har de utviklet et eget samspill.

– Det er en fordel at man ikke alltid trenger å snakke sammen, men vet at man tenker likt. Hemsingsøstrene er en inspirasjon for oss. De spiller sammen som en enhet og har brukt samspillet sitt til å bygge opp noe unikt. Dessuten er de vanlige, hyggelige, naturlige jenter, i tillegg til å være utrolig gode på sitt instrument, så vi ser veldig opp til dem, sa Ose-søstrene før Valdres sommersymfoni i juni.

På programmet står flere verker av  J.S Bach, Carl Philip Emanuel Bach,  Mozart og Henning Kraggeruds egne komposisjoner for fløyte og strykere.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.