Kriikku og Weiss

Klarinettvirtuos i verdensklasse

Tim Weiss dirigerer sinfoniettaen i et program som i sin helhet vies til musikk fra dette årtusen. I verket Hysterisis får vi høre den finske klarinettvirtuosen Kari Kriikku som solist – med den moderne musikken som sitt spesialfelt, gjester han jevnlig de største orkestrene i verden.

 

Se info, datoer & billetter

 

Kjøper du en billett til denne forestillingen, kan du få en billett på kjøpet –
for at du skal kunne ta med en venn som trenger det.

Se etter billettkategorien «Ta med en venn – 2 for 1»

Ordningen er støttet av:

Klarinettkonserten Hysterisis av Michel van der Aa befinner seg brytningspunkt mellom elektronisk og analog musikk, skrevet for solo klarinett, ensemble og laptop. Van der Aa utforsker hvordan det innspilte digitale lydbildet kan veves sammen med den analoge musikken som spilles her og nå. I åpningen hører vi for eksempel skrapelyder fra en vinylplate i lydsporet, lyder som etter hvert tas opp av slagverkeren og strykeinstrumentene i ensemblet og utvikler seg videre.

Virtuos klarinettsolist

Kari Kriikku er en finsk klarinettsolist som har samtidsmusikken som sitt spesialfelt. Han står bak en rekke kritikerroste innspillinger, og har blant annet mottatt Nordisk Råds musikkpris i 2009. Han har urframført en rekke verk, og var en av bestillerne bak kveldens verk Hysteresis, som han også har spilt inn sammen med Amsterdam Sinfonietta.

…a physically flamboyant player of Olympian virtuosity…
The New York Times

 

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.