Yegor Shevtsov og flygel

Lidenskap og lengsel

Beethoven og Schumann med Yegor Shevtsov

Arktisk Filharmoni avlyser/utsetter konserter

Basert på de nye rådene fra norske helsemyndigheter knyttet til smitterisiko i forbindelse med COVID-19 – og etter en grundig vurdering fra Arktisk Filharmonis ledelse – har vi valgt å avlyse/utsette alle våre konserter før påske.

Se info, datoer & billetter

Les mer om dette her

 

Vår nye pianist var den beste av 122 søkere til jobben, og han forlot en profesjonell karriere i USA for å ta jobben i Arktisk Filharmoni. Her får du høre hva virtuosen Yegor Shevtsov er god for.

I sin første recital i Norge har Yegor valgt Ludwig van Beethovens Sonate i f-moll – i anledning markeringen av Beethovens 250-årsjubileum – og Robert Schumanns Fantasie i C-dur.

Recital er et møte mellom en utøver, et instrument og publikum, og er noe Yegor har lang erfaring med etter mange solokonserter i Europa, i store deler av USA og Asia.

Anmelderne har alltid vært svake for hans spill. «Mozart’sk eleganse» (The New York Times) og «Suveren musikalitet» (The Miami Herald) er eksempler på det.

Hans innspillinger av Claude Debussy og Pierre Boulez’ pianomusikk ble kåret av nettstedet rhapsody.com som en av de 25 beste klassiske album i 2013, og Yegor har spilt inn en rekke plater siden da.

Hans mest betydelige samarbeid har vært med Red Light New Music, et banebrytende samtidsmusikkkollektiv, den verdenskjente koreografen Mark Morris, New World Symphony (USAs orkesterakademi grunnlagt av Michael Tilson Thomas), American Ballet Theatre, et av verdens beste ballettkompanier, den prisvinnende barytonen Mischa Bouvier, avantgardekomponisten Reiko Fueting, Yoav Gal, Andrew Noble og Scott Wollschleger.

Yegor er, i tillegg til å være solopianist, også skribent, kammermusiker, plateartist og musikklærer.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.