Novemberlys i Lofoten

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest

Fantastisk musikk i fantastiske omgivelser.

Med initiativtakerne Knut Kirkesæther (daglig leder) og Arvid Engegård (kunstnerisk leder) i spissen, ble Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest for første gang gjennomført i 2004.

I 2005 ble festivalen organisert som en stiftelse med Kirkesæther, Engegård og Vågan Kommune som stiftere. Festivalen drives fortsatt med Kirkesæther som daglig leder og Engegård som kunstnerisk leder.

Variert program med internasjonale artister

Siden oppstarten i 2004 har festivalen hatt som formål å bringe et variert klassisk program – fremført av internasjonale artister på høyt nivå – til hele Lofoten.

Gjennom årene har Lofotens seks kommuner, samtlige kirker, kulturhus og kultursenter, ulike gallerier og andre arenaer blitt brukt for å fylle formålet.

Listen over artister som har deltatt på festivalen vokser også – både nasjonalt og internasjonalt. Leiv Ove Andsnes og Arve Tellefsen har gjestet festivalen flere ganger.

2-3 konserter hver dag

Festivalen gjennomføres andre uken i juli med ca. 15-20 internasjonale musikere på programmet, fordelt på ca. 15-20 konserter.

Det gjennomføres 2-3 konserter hver dag på ulike lokasjoner. Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest og Lofoten Pianofestival arrangeres annenhvert år.

Med Lofoten som lokasjon er forankringen sterk i det lokale publikummet. Samtidig har festivalen gjort seg bemerket internasjonalt, og tiltrekker seg publikum fra hele verden. Også flere media har fattet interesse og skrevet om festivalens særpreg.

Flere kommenterer festivalen som en perfekt måte å kombinere både klassisk musikk i verdensklasse og et av verdens vakreste reisemål.