Mørketidsromantikk

Schuberts vakreste

Velkommen til årets Mørketidsromantikk! På programmet står Schuberts strykekvintett, av mange regnet som den vakreste av alle hans komposisjoner.

Se info, datoer & billetter

Franz Schubert hadde i løpet av sitt korte liv en enorm produksjon av musikk i ulike sjangre.

Over 1000 verk!

I løpet av sine 31 leveår rakk han nemlig å skrive over 1000 verk; 600 lieder, 9 symfonier, hele eller deler av 15 syngespill og operaer, en rekke kammermusikk og solostykker, overtyrer og messer.

Franz Schuberts eneste strykekvintett ble til det siste året han levde. Selv om han komponerte 15 kvartetter for strykere, skrev han ikke mer enn denne ene kvintetten.

Nesten oversett

Strykekvartettene var også hovedsakelig skrevet til Schuberts egen familiekvartett, og generelt var ikke kammermusikken det Schubert var mest kjent for i sin samtid – det var hans sanger og solostykker for klaver som var mest anerkjent den gang.

Strykekvintetten ble nærmest oversett av forleggeren hans og stykket ble ikke utgitt før 25 år senere, i 1853.

Tre år før dette, i 1850, fant den første kjente fremførelsen sted, i Musikverein i Wien.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.