Nordlige klanglandskap

Sinfonietta med Weiss og Herresthal

Svært spennende musikk fra Island og Norge står på programmet denne kvelden. Samtlige komponister er født på 1970-tallet, og er allerede hedret med høythengende priser for sine arbeider.

Se info, datoer & billetter

Vi er veldig stolte over vår kunstneriske leder for Arktisk Filharmonis sinfonietta, Tim Weiss, og til denne kvelden har han tatt med seg en av våre venner, fiolinisten Peter Herresthal som solist. Herresthal var også solist da sinfoniettaen gjorde suksess under Festspillene i Bergen like før sommeren i 2019.

Konserten begynner med komponisten Lars Petter Hagen, som i 2003, 28 år gammel, ble tildelt Arne Nordheims komponistpris. I 2004 ble han tildelt Edvard-prisen i klassen for samtidsmusikk og han fikk Spellemannprisen 2013 i klassen komponist for Oslo Filharmoniske Orkester, Rolf Gupta og Gjermund Larsens utgivelse med hans musikk. I kveld skal vi få høre hans Sørgemarsj over Edvard Grieg fra 2007.

Eivind Buenes Fiolinkonsert ble nominert til Spellemannspris i 2018 for innspillingen med Arktisk Filharmoni, og verket vil for øvrig også bli presentert på NJORD-festivalen i København med Arktisk Filharmonis sinfonietta, da sammen med utdrag fra vårt bestillingsverk Lyden av Arktis, komponert av Lasse Thoresen.

Kveldens tredje verk er komponert av islandske Anna Thorvaldsdottir. Komponisten har en imponerende merittliste med tildelingen av Nordisk Råds musikkpris i 2012, og i 2015 ble hun valgt som New York Philharmonics Kravis Emerging Composer, en heder som også gir
50.000 dollar i prispenger og oppdraget å skrive et bestillingsverk for orkesteret. New York Philharmonic urframførte senere hennes symfoniske dikt Motacosmos, dirigert av Esa-Pekka Salonen i april 2018. I kveld får vi høre det kritikerroste verket Aequilibria.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.