Miriam Helms Ålien og Hamida Kristoffersen

Nordlys­festivalens åpnings­konsert

Tsjajkovskij, Strauss og Grieg

To nordnorske solister med internasjonale karrierer leder an når Arktisk Filharmoni åpner Nordlysfestivalen 2022.

Se info, datoer & billetter

Konsertene er pr. nå utsolgt, men vi rydder i våre reservasjoner og håper at vi etter hvert kan selge noen få ekstra billetter.

Miriam Helms Ålien fra Alta er spillende leder for kammerorkesteret vårt denne kvelden. I tillegg får vi høre henne som fiolinsolist i Tsjajkovijs Souvenir d’un lieu cher. Videre får vi høre sanger av Richard Strauss og Edvard Grieg med sopranen Hamida Kristoffersen. Orkesteret rammer konserten inn med 1. og 4. sats fra Tsjaikovskijs Serenade for strykere.

Hamida Maryam Siro Kristoffersen fra Bjarkøy i Troms har sunget med Arktisk Filharmoni ved en rekke anledninger. Allerede i 2011 gjorde hun sin debut i vår familieopera Teskjekjerringa som prinsesse Pompadur og året etter sang hun hovedrollen som Mimi i vår oppsetning av La Bohéme.

2016-2019 innledet hun en fremgangsrik internasjonal karriere som ansatt solist ved Zürichoperaen – et av de virkelig store og anerkjente operahusene i Europa. Hun har hatt roller ved flere europeiske operahus, og har blant annet vært å høre både som Micaela i Carmen og Grete i Hans og Grete ved Den Norske Opera & Ballett

Hun har også vunnet flere prestisjetunge priser; I 2013 ble hun eneste norske finalist i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i Oslo og hun vant både Ingrid Bjoner-stipendium og pris for beste utøver av norsk musikk.

Miriam Helms Ålien fra Alta er en av de mest spennende fiolinistene vi har i Norge. Hun begynte sin fiolinkarriere som 6-åring og hadde sin solistdebut allerede som 8-åring. Miriam har vært å høre med Arktisk Filharmoni ved en rekke anledninger og vi er svært glade for å ha henne tilbake sammen med oss.

Hun har vunnet en rekke priser både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg har hun vært solist med de fleste norske symfoniorkestrene, i tillegg til oppdrag i land som Italia, Tyskland, Tsjekkia, Danmark og Russland.

Miriam spiller på en Stradivariusfiolin fra 1689, generøst stilt til disposisjon for henne av Anders Sveaas Allmennyttige Fond.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.