Tegning av Clara og Nøtteknekkeren

Nøtteknekkeren

Førjulsballett med julemagi

Det er med tungt hjerte at vi – i samråd med Pias Ballettstudio – må avlyse kommende helgs Førjulsballett i Stormen Konserthus.

 

Se info, datoer & billetter

Bakgrunnen er norske myndigheters nye regler og anbefalinger fra 13. desember, som kom foran en forventet stor smittebølge som følge av omikron-mutasjonen og ønsket om minst mulig kontakt mellom mennesker i denne fasen.

Vi setter selvsagt utøveres og publikums sikkerhet først, og håper på forståelse for at vi ikke kan gjennomføre forestillingene til helgen.

Vi beklager dette sterkt, og kjøpte billetter vil selvsagt bli refundert.

 

De som har kjøpt billetter på nettet, trenger ikke å foreta seg noe. Refusjonene vil skje automatisk. De som har kjøpt billetter over disk, kan følge linken under for informasjon om hvordan de går fram.

Slik får du refundert billettene om du har kjøpt over disk.

 

 

I år er det den tradisjonsrike juleballetten Nøtteknekkeren som står på plakaten i Bodø, med musikk av Tsjajkovskij. Det blir en fargerik og spennende forestilling med mange barn og unge fra Pias Ballettstudio på scenen, og i orkestergrava spiller symfoniorkesteret under ledelse av dirigent Daniel Reith.

Det er jul i hjemmet til familien Stahlbaum. I stuen er det et stort juletre og mange gjester kommer for å feire jul sammen med familien. Claras gudfar, Herr Drosselmeyer, lager klokker og magiske leker. Han underholder gjestene med fire dukker i menneskelig størrelse som danser rundt i rommet. Så deler han ut gaver til barna, og Clara får en helt spesiell gave, en Nøtteknekkerdukke.
Ikke lenge etter forlater gjestene huset, og barna går til sengs. Clara står opp midt på natten og går ned trappen til stuen for å hente nøtteknekkerdukken som ligger under juletreet. Der faller hun i søvn, og i drømme blir hun brakt inn i en julefantasi hvor nøtteknekkerdukken blir levende og tar henne med på spennende eventyr.

Den populære balletten handler om Clara og alle eventyrene hun opplever sammen med Nøtteknekkeren. Sammen slåss de mot selveste rottedronningen og de reiser med snøfeen til sukkertøyfeens land for å finne det forsvunne sukkertøybarnet.

Vi garanterer flotte danse- og musikkopplevelser og en solid porsjon julestemning!

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.