Tegning av Clara og Nøtteknekkeren

Førjulsballett med julemagi

Nøtteknekkeren

Velkommen til en eventyrlig førjulsballett fylt med vakker musikk og dans, en stor klype kjærlighet og en liten dose magi.

Det er duket for årets store førjulsballett!
I år er det den tradisjonsrike juleballetten Nøtteknekkeren som står på plakaten i Bodø, med musikk av Tsjajkovskij. Det blir en fargerik og spennende forestilling med mange barn og unge fra Pias Ballettstudio på scenen, og i orkestergrava spiller symfoniorkesteret under ledelse av dirigent Daniel Reith.

Det er jul i hjemmet til familien Stahlbaum. I stuen er det et stort juletre og mange gjester kommer for å feire jul sammen med familien. Claras gudfar, Herr Drosselmeyer, lager klokker og magiske leker. Han underholder gjestene med fire dukker i menneskelig størrelse som danser rundt i rommet. Så deler han ut gaver til barna, og Clara får en helt spesiell gave, en Nøtteknekkerdukke.
Ikke lenge etter forlater gjestene huset, og barna går til sengs. Clara står opp midt på natten og går ned trappen til stuen for å hente nøtteknekkerdukken som ligger under juletreet. Der faller hun i søvn, og i drømme blir hun brakt inn i en julefantasi hvor nøtteknekkerdukken blir levende og tar henne med på spennende eventyr.

Den populære balletten handler om Clara og alle eventyrene hun opplever sammen med Nøtteknekkeren. Sammen slåss de mot selveste rottedronningen og de reiser med snøfeen til sukkertøyfeens land for å finne det forsvunne sukkertøybarnet.

Vi garanterer flotte danse- og musikkopplevelser og en solid porsjon julestemning!