Nøtte­knekkeren

Førjulsballetten 2019

Velkommen til en eventyrlig førjulsballett fylt med vakker musikk og dans, en stor klype kjærlighet og en liten dose magi.

Se info, datoer & billetter

Det er duket for årets store førjulsballett!

I år er det den tradisjonsrike juleballetten Nøtteknekkeren som står på plakaten med musikk av Tsjajkovskij, spilt av symfoniorkesteret og dirigert av Tabita Berglund. Det blir en fargerik og spennende forestilling med mange barn og unge fra Pias Ballettstudio på scenen.

Den populære balletten handler om Clara og Fritz, alle eventyrene de opplever sammen med Nøtteknekkeren. Sammen slåss de mot selveste rottedronningen, og de reiser med snøfeen til sukkertøyfeens land for å finne det forsvunne sukkertøybarnet.

Det er jul i hjemmet til familien Stahlbaum. I stuen er det et stort juletre, og mange gjester kommer for å feire jul sammen med familien. Klaras gudfar, Herr Drosselmeyer, lager klokker og magiske leker. Han underholder gjestene med fire dukker i menneskelig størrelse som danser rundt i rommet. Så deler han ut gaver til barna, og Klara får en helt spesiell gave, en Nøtteknekkerdukke.

Ikke lenge etter forlater gjestene huset, og barna går til sengs. Klara står opp midt på natten og går ned trappene til stuen for å hente nøtteknekkerdukken som ligger under juletreet. Der faller hun i søvn, og i drømme blir hun brakt inn i en julefantasi hvor nøtteknekkerdukken blir levende og tar henne med på en mengde spennende eventyr.

Vi garanterer flotte danse- og musikkopplevelser og en solid porsjon julestemning!

Forestillingen inngår i abonnementsseriene Full Storm og Stor Storm.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.