The Telephone + A hand of bridge

Opera Noir

To av verdens korteste operaer.

Se datoer, og kjøp billetter

Under tittelen Opera Noir byr vi på to operaer: The Telephone av Gian Carlo Menotti og A hand of Bridge av Samuel Barber.

Stemning

Mistenkelig oppførsel. Hemmeligheter. På overflaten uskyldig og underholdende, men stille vann har dyp grunn…
Er vi den personen vi viser fram, eller skjuler vår fasade en annen side? En mørk side?
Når vi samles i gode venners lag, er vi da fullt tilstede? Er et tilsynelatende perfekt forhold, i sannhet uten problemer?
Når telefonen ringer, er det alltid sant, når vi sier hvem vi snakker med? Er det alltid din egen kone du benflørter med under kortbordet?
Regissør Jostein Kirkeby-Garstad dykker dypt i høstens operaproduksjon, så får vi se, om det er slik at kunsten speiler livet. Og hva vi synes om det?

The Telephone

Den komiske operaen The Telephone ble oppført på Broadway for første gang i 1947. Operaen har to roller: Lucy England og Ben Upthegrove. Ben kommer innom Lucys leilighet. Han vil fri før han skal ut på reise, men han kommer ikke til fordi telefonen ringer hele tiden, og hun blir opptatt med endeløse telefonsamtaler. Ben prøver til og med å kutte telefonledningen, men til slutt går han ut i en telefonkiosk for å ringe til henne, slik at han endelig får fridd.

Librettoen til The Telephone er skrevet av Gian Carlo Menotti selv.

A hand of Bridge

A hand of Bridge av Samuel Barber hadde sin premiere på Menottis Festival of two worlds i 1959, og Menotti har har også skrevet librettoen til denne operaen. Rollene her er Sally, Bill, Geraldine og David.

Handlingen går ut på at to ulykkelige par møtes for å spille bridge. Hver karakter har en egen arie der de får utrykt sine følelser. Denne operaen er preget av jazz og er derfor ganske ulik de fleste klassiske operaer.

A hand of Bridge er verdens korteste opera og varer i bare 9 minutter.

 

Vi følger alle gjeldende sikkerhetstiltak og retningslinjer i henhold til Covid-19, slik at publikum skal få en trygg konsertopplevelse.

      

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.