Bodø domkirke

Påskekonserten 2021 (Bodø)

Mozart og Haydn

Årets påskekonserter avlyses dessverre grunnet restriksjoner i forbindelser med Covid-19.

Se info, datoer & billetter

Vi er svært glade for vårt faste samarbeid med Bodø Domkor om disse konsertene, og denne gang har vi to stemningsfulle verk på programmet; en motett av Wolfgang Amadeus Mozart og en messe av Joseph Haydn.

Mozarts Exsultate jubilate ble skrevet i løpet av tre uker i desember 1772, mens Mozart var i Milano for premieren på sin opera Lucia Silla, og hadde sin premiere i kirken San Antonio i januar året etter. Denne motetten ble opprinnelig skrevet for kastratsangeren Venanzio Rauzzini, en personlig favoritt av Mozart, men solostemmen synges i dag som regel av en sopran.

Haydns Skapelsesmesse fra 1801 er ikke komponistens mest kjente, men står på inngen måte tilbake for de meste kjente, som for eksempel Nelsonmessen. Haydn utnytter mulighetene og klangrikdomen i både kor, orkester og solister til fulle, og ikke minst med kontrastfulle vekslinger i stemning. Skapelsesmessen men bærer sitt navn som følge av et musikalsk sitat fra Haydns svært berømte oratorium Skapelsen. Maria Theresa, kone til Keiser Franz II anså dette som en skandale og fikk Haydn til å lage en til versjon av passasjen.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.