Bodø domkirke

Påskekonserten 2023 Bodø – Skapelsen

Med Bodø Domkor og Arktisk Filharmoni

Årets påskekonsert i Bodø er Joseph Haydns oratorium Skapelsen.

Se info, datoer & billetter

konsert i fullsatt kirkeJoseph Haydn skrev sitt mesterlige oratorium, mellom 1797 og 1798. Verket beskriver og feirer jordens skapelse slik den beskrives i Bibelen, og i John Miltons episke dikt Paradise Lost fra 1667. Haydn ble inspirert til å komponere et oratorium etter sine turer til England hvor han hørte framføringer av Händels populære musikk.

Det sies at Haydn, ett år før han døde, måtte bæres inn i konsertsalen for å høre verket. Publikum var så begeistret at Haydn følte at han måtte si noe. Han skal ha smilt, pekt opp mot himmelen og sagt: «det er ikke fra meg, alt kommer der ovenfra!»

Vi er svært glade for å videreføre vårt gode samarbeid med Bodø Domkor. Konserten dirigeres denne gang av Jean Thorel som sist gjestet oss i Bodø i 2021 på konserten Nye og gamle klanger.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.