Peer Gynt

Teaterkonsert i samarbeid med Hålogaland Teater og Nordlysfestivalen

Opplev Ibsens ikoniske Peer Gynt med tonefølge av Griegs scenemusikk, i en helt ny oppsetning for symfoniorkester og tre skuespillere.

Se info, datoer & billetter

Mens Edvard Griegs to orkestersuiter ble enorme suksesser, spilles scenemusikken hans til Peer Gynt sjelden i sin helhet. Her får den derimot danne rammen for vår fortelling av den udødelige historien om storskryteren Peer. På scenen møter du Kristian Fr Figenschow, Espen Mauno og sopranen Silvia Moi, sammen med symfoniorkesteret ledet av Christian Kluxen.

Hva vil det si å være seg selv? Hvem, eller kanskje hva, er du? Tematikken i Ibsens nasjonalepos er velkjent og alltid like aktuell.

I løpet av den halvannen time lange forestillingen møter vi selvfølgelig Peer, Solveig og mor Åse, så vel som Den grønnkledde, Dovregubben, Bøygen og Knappestøperen. Alle rollene spilles her av de tre skuespillere og historien utspiller seg i scenerommet rundt og i orkesteret. Forestillingen er et samarbeid med Hålogaland Teater og dirigeres av sjefdirigent Christian Kluxen.

I Tromsø er forestillingen åpningsforestilling for Nordlysfestivalen.

Foto: Hålogaland Teater

Foto: Hålogaland Teater

Foto: Jan Alsaker

 

Mer om de medvirkende

Kristian Fr. Figenschow har vært skuespiller ved Hålogaland Teater siden 1989, da han debuterte i rollen som Jendor i forestillingen Oluf. Mange vil huske ham fra teaterets forestillinger som Den fordømte Nordlendingen, Vett og uvett og Stein i lomma. I tillegg til sin lange teaterkarriere, har Figenschow spilt i flere filmer og TV-serier, blant annet Piratene, Landstrykerne, Insomnia og Offshore.

Espen Mauno har jobbet ved Hålogaland Teater ved en rekke anledninger. Siden debuten i Et Juleeventyr i 2011 har han vært å se i forestillinger som Amadeus, I blanke messingen og Pittbull-Terje og kampen mot barnevernet. I tillegg jobber Mauno som komponist, og har blant annet skrevet musikk til Riksteaterets oppsetning av Georgs magiske medisin, hvor han også spilte hovedrollen.

Sopranen Silvia Moi er en operasanger med stort spenn i repertoar. Fra Susanna i Figaros bryllup til Papagena i Kenneth Branaghs filmatisering av Tryllefløyten og Solveig i Peer Gynt-spelet på Gålå. I perioden 2007 til 2014 var hun tilknyttet Den Norske Opera og Ballett som fast solist og har opptrådt ved flere operahus i Europa. Hun har i tillegg hatt prestisjefylte oppdrag som Nobelbanketten i Stockholm og åpningen av operahuset i Bjørvika.

 

   

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.