Perler og gallestein fra barokken

Erik Fosnes Hansen og Henning Kraggerud med kammerorkesteret

Vivaldi, Bach og Händel er noen av komponistene du får høre musikk av denne kvelden. Vi gleder oss over at den fantastiske sopranen Berit Norbakken deler scene med oss igjen, og ikke minst over at den prisbelønte forfatteren Erik Fosnes Hansen skal dele historier han har skrevet for denne anledningen om komponistene og tida de levde i.

Se info, datoer & billetter

Barokkens komponister, kunstnere og konger står for oss som opphøyde, edle, nesten overjordiske vesener. Komplett med parykk, kårde og brokade. Og for en musikk! For en kunst! For noen slott! Aldri er vi vel på jorden nærmere det himmelske enn i barokken. Eller … hvordan sto det egentlig til?

Med Erik Fosnes Hansen som kyndig guide og Henning Kraggerud som stødig musikalsk styrmann kan du bli med på en utrolig, komisk og rørende reise til barokken og møte den bisarre virkeligheten bak pudder og parykker, de fysiske påkjenningene bak fuger og arier, kroppenes krasse levekår.

Hvordan sto det egentlig til med øynene til Johann Sebastian Bach? Hva skjedde med Jean-Baptiste Lully etter at han stakk seg på dirigentpinnen og fikk blodforgiftning? Hva slags kvakksalvere behandlet egentlig Georg Friedrich Händel? Og hvorfor var det så mange foreldreløse barn på barnehjemmet i Venezia, der Antonio Vivaldi var lærer?

Historiens vakreste musikk og Barokkens fantasirikdom fødtes av mennesker som på kroppen hadde erfart at skjønnhet og lidelse gikk hånd i hånd, med diagnoser ingen lenger har hørt om og behandlinger som overgår de villeste fantasier. Underveis får du høre fortellinger som får deg til å le til du hikker, og musikk så vakker at den kan røre en gallestein. Velkommen til en virkelig barokk barokkaften.

Les om de medvirkende

Erik Fosnes Hansen (f. 1965) er blant de fremste i sin generasjon av norske forfattere. Hans forfatterskap er ikke omfangsrikt i antall titler, men hver skjønnlitterær utgivelse har vakt stor oppmerksomhet og bøkene har funnet mange lesere og høstet anerkjennelse verden over. Hans bøker er oversatt til 36 språk.

Henning Kraggerud har siden 2012 vært kunstnerisk leder for kammerorkesteret til Arktisk Filharmoni. Han er kjent for sin virtuositet, kreativitet og sterke formidlingsevne og er i tillegg til fiolinist også komponist, og han bringer ofte egne komposisjoner inn i konserter eller CD-utgivelser. For eksempel på den kritikerroste utgivelsen Between the Seasons, hvor Hennings komposisjoner danner mellomspill mellom satsene i Vivaldis Årstidene.

Berit Norbakken er en av skandinavias ledende sopraner. Hun har sitt hovedvirke som konsertsanger, og er å høre i oratorier, pasjoner og messer. Norbakken opptrer jevnlig med de ledende orkestrene, dirigenter og konserthus verden over.

Norbakken har sin sangutdanning fra Tromsø, Karlsruhe og Oslo. Hennes studier omfatter blant annet forskning på sangteknikken kulning.

 

 

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.