kammerorkesteret i banksalen

Publikumskonsert med kammerorkesteret

Aage Meyer opp til eksamen

Endelig skal vi spille for publikum også i Tromsø! 5. juni blir det en annerledes lunsjkonsert på Tromsø Kulturhus´ hovedscene, da et av Norges største dirigenttalenter, Aage Meyer, skal opp til eksamen – blant annet med den vakre «Tsjaikovskij-serenaden».

Se info, datoer & billetter

Aage Meyer er et av Norges aller mest spennende navn på dirigentsiden. 5. juni skal han opp til eksamen, med kammerorkesteret i Tromsø Kulturhus. (Foto: Lasse Jangås)

Aage Meyer jobbet med Arktisk Filharmoni så sent som i 2019 – da som assistent for vår sjefdirigent Christian Kluxen, og skal nå ha sin Postgraduate Diploma eksamenskonsert i Tromsø.

Meyer studerer ved Universitetet i Stavanger, der han tidligere har gjort seg ferdig med sin mastergrad og nå altså har gått videre til et enda høyere nivå i sin utdanning.

Stipend og eliteprogram

I 2019 ble han tildelt Steenslandstipendet på kr 50.000 fordi han har utmerket seg spesielt med kunstneriske resultater og potensial. Aage Meyer er plukket ut til Talent Norges eliteprogram Dirigentforum og ble, som eneste norske deltaker, valgt ut til en mesterklasse for et knippe store europeiske dirigenttalenter med BBC Philharmonic i Manchester.

«Kandidaten nyter stadig økende anerkjennelse i fagmiljøet, både ved UiS, men også nasjonalt og internasjonalt,» het det i juryens begrunnelse da han mottok Steenslandstipendet i fjor.

Gjensyn med publikum

Under sin eksamenskonsert i Tromsø Kulturhus skal han dirigere Arktisk Filharmonis kammerorkester når de spiller Tsjaikovskijs Serenade i C-dur, opus 48, ofte kalt Tsjaikovskij-serenaden. Verket ble komponert i 1880, og den første satsen er ment å være en imitasjon av Mozarts stil, basert på den klassiske sonateformen, med langsom intro.

Publikum får også høre Sibelius´ Romance.

Konserten blir den første åpne med publikum for Arktisk Filharmoni i Tromsø, og musikerne gleder seg stort til å spille med Aage igjen – og ikke minst gjensynet med publikum.

Konserten spilles på et litt uvant tidspunkt; kl.13.30, og den vil vare i ca en time.

Trygg konsertopplevelse

Til forskjell fra vanlige lunsjkonserter, forhåndsselger vi denne gangen billetter. Billettene koster kr 50,-. Med forhåndssalg forsøker vi å unngå en større folkeansamling enn tillatt i forkant av konserten.

Vi følger selvfølgelig også alle andre sikkerhetstiltak og retningslinjer i henhold til Covid-19, slik at publikum skal få en trygg konsertopplevelse.

I tillegg til å vise billett ved inngangen, må alle som skal være til stede på konserten oppgi navn og telefonnummer, samt skrive under på at de ikke har symptomer på luftveisinfeksjon.

Dette fordi vi ikke kan slippe inn publikum med selv lette sykdomssymptomer og vi ber om at du avstår fra å kjøpe billett dersom du har dette, eller har vært i nærheten av noen med smitte.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.