Baryton Audun Iversen

Romantisk klimaks

Beehoven, Wagner og Mahler

Gjør deg klar for et dypdykk i romantikkens mestere, hvor du får høre Audun Iversen som solist med Arktisk Filharmoni.

Se info, datoer & billetter

I musikkhistorien starter romantikken med Ludwig van Beethoven og fullbyrdes på mange måter av Richard Wagner og Gustav Mahler. Slik blir det også på denne konserten. Først får du nemlig høre Beethovens Allegretto for piano trio i B-dur, før vi fortsetter med Siegfried-Idyll og Ruckert Lieder av henholdsvis Wagner og Mahler.

Romantisk var det ikke bare i musikkstil og form for Richard Wagner. Han skrev Sigfried-Idyll i all hemmelighet, som en bursdagsgave til sin kone Cosima. På morgenen på hennes fødselsdag, ble hun vekket av stykket – spilt av den liten gruppe musikere, dirigert av Wagner selv. Stykket ble senere arrangert for større besetning og er den versjonen som er mest spilt i dag.

Gustav Mahlers Rückert-Lieder er en samling på fem sanger med tekster av Friedrich Rückert. Mahler hadde et nært forhold til sang, og mye av musikken hans er melodidrevet. Man vil derfor kjenne igjen elementer fra sangsyklusene også i symfoniene. I Rückert-lieder får vi høre hans enestående evne til å fremkalle følelser fra de enkleste melodilinjer. Teksten og tematikken er som skapt for den senromantiske kunstneren Mahler, og musikken følger diktenes handling og tematikk tett.

Lokal og internasjonal – les mer om de medvirkende

Baryton Audun Iversen fra Harstad har vært å høre sammen med Arktisk Filharmoni flere ganger tidligere. For mange var nok hans tolkning av rollen som Marcelo i operaen La Bohéme og Eugen i operaen Eugen Onegin klare høydepunkt. Han begynte faktisk å synge først i en alder av 22 år og har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole, Operaakademiet i København og Hochschule für Musik und Theater i Leipzig.

I 2007 vant han blant annet Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, og han har vunnet og vært finalist i en rekke andre internasjonale konkurranser.

Audun synger jevnlig på de største operahusene i verden og vi kan nevne Covent Garden, Deutsche Oper i Berlin, Opera de Roma, San Francisco Opera og mange flere.

Kveldens dirigent er nederlandsk-maltesiske Lawrence Renes. Renes er ansett som dirigent for både opera og det symfoniske repertoaret og har gjestet en lang rekke orkestre og operahus verden over. Renes var sjefsdirigent for Kungliga operaen i Stockholm fra 2012 til 2017.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.