Romeo og Julie

I samarbeid med Hålogaland Teater

På grunn av endrede restriksjoner i forbindelse med Covid-19 er vi dessverre nødt til å utsette denne konserten. Vi jobber med å finne ny konsertdato og denne vil annonseres fortløpende.

Se info, datoer & billetter

Vi starter feiringen av Hålogaland Teaters 50-årsjubileum med en konsertforestilling der du får to mesterverk i ett: En tilpasset og oppdatert versjon av Shakespeares mest berømte skuespill og den fantastiske musikken komponert av Sergej Prokofjev – framført av skuespillere fra HT og Arktisk Filharmoni.

Forestillingen, som blant annet skal åpne Nordlysfestivalen 29. januar, skapes av regissør Jostein Kirkeby-Garstad, HTs dramaturg Morten Kjerstad og Arktisk Filharmonis sjefdirigent Christian Kluxen. Sistnevnte skal også dirigere symfoniorkesteret under framføringen av Prokofjevs musikk, og det kunstneriske teamet håper å kaste et nytt lys på begge verkene.

Den levende og fargerike musikken, som i utgangspunktet ble skrevet for ballettversjonen av Romeo og Julie, passer perfekt til å illustrere Shakespeares drama i denne formen.

Og til å framføre de dramatiserte tablåene møter vi skuespillerne Trude Øines, Jørn Fuller-Gee, Frederic Molund og Christina Sleipnes fra Hålogaland Teater.

 

Regissør Jostein Kirkeby-Garstad har arbeidet over hele landet, deriblant på flere av de største og mest prestisjefylte scenene. Han har bakgrunn som både skuespiller og koreograf og har de siste årene også vært direktør ved Dyreparken Teater i Kristiansand. I høst hadde han også regien på Arktisk Filharmonis forestilling Opera Noir.

Dramaturg Morten Kjerstad jobber for tiden på Den Nationale Scene, har vært sjefdramaturg ved Statsteatret, og er nå tilknyttet HT som dramaturg.

Christian Kluxen er Arktisk Filharmonis sjefdirigent, og leder dermed symfoniorkesteret i de fleste av ensemblets konserter og operaer. Han er også sjefdirigent for symfoniorkesteret i Victoria, Canada, og har dirigert mange av de største orkestrene i verden.

Vi i Arktisk Filharmoni gleder oss stort over å samarbeide med våre venner på Hålogaland Teater, som vi alltid finner det inspirerende å jobbe med, og ikke minst våre like gode venner i Nordlysfestivalen under deres åpningskonsert.

 

 

 


Vi følger alle gjeldende sikkerhetstiltak og retningslinjer i henhold til Covid-19, slik at du skal få en trygg konsertopplevelse. 

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.