Beethoven + Sibelius

Skjebnesymfonien

Intet Beethoven-jubileum uten hans 5. symfoni – Skjebnesymfonien. I tillegg får du denne kvelden høre Måneskinnssonaten og Jean Sibelius 5. symfoni.

Se datoer, og kjøp billetter

250 år etter Ludwig van Beethovens fødsel er musikken hans fortsatt i høyeste grad levende. Temaet i hans 5. symfoni er kjent av alle, uansett musikksmak, omtrent som maleriet Skrik av Munch, og vi gleder oss til å framføre en av de virkelige klassikerne i musikkhistorien.

Og ikke minst gleder vi oss til å høre vår relativt nytilsatte pianist (2019) Yegor Shevtsov spille Beethovens Sonate nr. 14 i ciss-moll, Quasi una fantasia – populært kalt Måneskinnssonaten.

Vår sjefdirigent Christian Kluxen har også valgt å spille Sibelius’ 5. symfoni sammen med Beethovens denne kvelden. Og på en måte lyser det litt skjebne av Sibelius 5. også. Han urframførte den – og dirigerte selv – på sin 50-årsdag, og det var dette verket som ble spilt på finsk radio i øyeblikket da komponisten sovnet inn den 20. september 1957, 91 år gammel.