Beethoven + Sibelius

Skjebnesymfonien

På grunn av den krevende situasjonen vi er inne i med covid-19 tvinges stadig flere kulturhus og konsertarenaer til å stenge i april. Vi må derfor meddele dere at vi avlyser eller utsetter alle våre planlagte konserter for april. Dette gjelder alle spillesteder. Vi jobber med å se nærmere på hvilke konserter som kan settes opp senere og hvilke vi må avlyse, og håper på forståelse for at dette tar litt tid.

Se datoer, og kjøp billetter

Les mer her.

Intet Beethoven-jubileum uten hans 5. symfoni – Skjebnesymfonien. I tillegg får du denne kvelden høre Måneskinnssonaten og Jean Sibelius 5. symfoni.

250 år etter Ludwig van Beethovens fødsel er musikken hans fortsatt i høyeste grad levende. Temaet i hans 5. symfoni er kjent av alle, uansett musikksmak, omtrent som maleriet Skrik av Munch, og vi gleder oss til å framføre en av de virkelige klassikerne i musikkhistorien.

Og ikke minst gleder vi oss til å høre vår relativt nytilsatte pianist (2019) Yegor Shevtsov spille Beethovens Sonate nr. 14 i ciss-moll, Quasi una fantasia – populært kalt Måneskinnssonaten.

Vår sjefdirigent Christian Kluxen har også valgt å spille Sibelius’ 5. symfoni sammen med Beethovens denne kvelden. Og på en måte lyser det litt skjebne av Sibelius 5. også. Han urframførte den – og dirigerte selv – på sin 50-årsdag, og det var dette verket som ble spilt på finsk radio i øyeblikket da komponisten sovnet inn den 20. september 1957, 91 år gammel.