Bricoleur

Tromsø Jazzfestival

Det er duket for både ur-premiere og plateslipp på åpningen av årets jazzfestival! Jakop Janssønn presenterer stolt sitt debutalbum ​Bricoleur.

Slik Askeladden fant ting på veien har trommeslager og komponist Jakop Janssønn hentet inspirasjon på reise gjennom sin egen nordlige kulturarv. Med utgangspunkt i den utradisjonelle besetningen slagverk, fele og tuba har Janssønn komponert instrumentalverket ​Bricoleur​, en musikalsk oppdagelsesferd inn i sin egen bakgrunn som ​nordboer ​med flere identiteter. Janssønn låner tonespråk og rytmikk fra alt fra slåtter til joik, med elementer fra både norsk, russisk, samisk og islandsk tradisjonsmusikk.

Med seg har Janssønn strykere fra Arktisk Filharmoni, i tillegg til tubaist Daniel Herskedal og felespiller Håkon Aase.

Jakop Janssønn er trommeslager og komponist, og har skapt filmmusikk og bestillingsverk som blant andre Peer Gynt, Ishavsblod, Døgnrytme og en musikalsk nytolkning av filmsuksessen Veiviseren. I 2019 mottok han Spellemannprisen som musiker og produsent for Marja Mortenssons album ​Mojhtestasse​.

A person who constructs bricolages; one who creates using whatever materials are available.  Bricoleur – definisjon av Wiktionary