Ujul

Musikkteater litt utenom det vanlige

Sliter du med juleangst, julegalskap, eller med jula-i-år-skal-være-perfekt-planer?

Ujul er koselig og hjertevarmt musikkteater om det som kan være vanskelig med jula.

Det å grue seg til jul, kjenne på juleangsten og alt stresset med å være så perfekt, om å få fram de gode verdiene, med en masse stemningsfylte julesanger på veien dit.

«Har vi glemt hvorfor vi feirer jul egentlig?»

MODDI er heller ingen tilhenger av jula; gavepresset, gudstjenester, rødkål, enebærbusker eller O’ Helga Natt. Faktisk har han jula så langt opp i halsen at han i 2020 lagde en hel konsert til alle som synes julestria er i kjipeste laget. I år tar han steget videre, og serverer et storslagent musikkteater – UJUL, en hyllest til alle de med juleangst, litt for mye julegalskap og glorifiseringa av jula.

I Ujul møter vi mennesker som sliter, kaver og stresser seg gjennom årets mørkeste dager, med nyskrevet musikk av Pål Moddi Knutsen i samarbeid med Nordland Teater og Arktisk Filharmoni. Et ironisk skråblikk på kaoset mange skaper i livet sitt de siste ukene i året, hvert eneste år, år etter år.

Har vi glemt hvorfor vi egentlig feirer jul?

I sviktende neonlys gjenopplever vi de årlige strabasene og det komplette kaoset opp mot julenatta, i et siste desperat forsøk på å komme overens med høytidenes høytid.

Vil våre kjære karakterer oppnå juleperfeksjonismen de har jobbet så hardt for i årets mest stressfulle tid? Og hva er det i så tilfelle de (og vi?) forsøker så hardt å klemme inn i den ultimate julefeiringen?

Av: Pål Moddi Knutsen
PREMIERE 3. desember 2022

Kunstnerisk team
Tekst/musikk: Pål Moddi Knutsen
Regi: Oleg Glushkov
Regiassistent: Ola Gamkinn
Dramaturg: Kristofer Blindheim Grønskag
Scenografi: og kostymedesign: Mårten K. Axelsson
Musikkarrangementer: Sverre Tollefsen Laupstad

Medvirkende
Pål Moddi Knutsen, Reidar Sørensen, Line Heie Hallem, Rune Storsæther Løding, Maiken Vembre, Hannah Schulte Strid

Musikere fra Arktisk Filharmoni
Håvard Schulerud Bilsbak (cello), Lars Fremmerlid (trommer), Natalya Girunyan (bratsj), Johannes G. Liebig (fiolin), Anders Melhus (fiolin), Ingvild Maria Mehus (bass)
Kapellmester:
Sverre Tollefsen Laupstad

Teknisk Team

Inspisient: Wenche Bakken
Scenemester: Magne Jøsevold
Lysmester: Vegar Angel Nordheim Andreassen
Lydtekniker: Frode Fridtjofsen
Rekvisitør: Sissel Heien og Mariann Rostad
Kostymemaker: Halvard Leirvik
Maskør: Tove Solbakk
Marked:
Trine Rimer, Tove Hovind, Tina Ditlefsen, Hilde Karin Skreslett og Yngvild Berg Keilen

Forestillingen er produsert av Nordland Teater i samarbeid med Arktisk Filharmoni.