Moddi med nisselud

Ujul

Musikkteater litt utenom det vanlige

Du som stresser fra kjøpesenter til kjøpesenter, som svetter i møtet med store familiemiddager, som synes julestemninga sitter litt vel langt inne. Du mørketidsdeprimerte juleskeptiker som ikke nødvendigvis gleder deg til jul. Og som er lei av alt skal være så helsikes koselig hele tiden.

Moddi er ingen fan av jula, alt gavepresset, endeløse gudstjenester, juleribbe, einebærbusker og O’ Helga Natt. Faktisk så misliker han jula så mye at han i 2020 lagde en hel konsert i frieri til alle de som innrømmer at julestria faktisk er i kjipeste laget. Denne ujula tar vi steget videre og lager om til storslagent musikkteater med alternativ julestemning. Det store ujuleevangeliumet til hyllest for all frustrasjon og juleangst.

​Ikke for å ødelegge det med julen som allerede er fint, men for å ta tak i de tingene som kanskje er litt tunge, vanskelige og mørke. Og for å påminnes hva jula tross alt kan handle om. Ført i pennen av- og med nyskreven musikk fra aktivist, forfatter og musiker Moddi.​​

Med seg på scenen har han et glitrende musikkensemble fra Arktisk Filharmoni og skuespillere fra teateret med store romjulsdrømmer.

I ramme av spektakulær scenografi, kostymer og lys gjenlever vi de årlige strabasene og det komplette kaoset opp mot den store julenatta, med et siste desperat forsøk på å komme overens med høytiden.

Er det rart at man blir nervevrak?

Av: Pål Moddi Knutsen

Varighet: Kommer

Premiere: 3. desember 2022

Tekst og musikk: Pål Moddi Knutsen

Regi: Sigrid Strøm Reibo

Medvirkende: Pål Moddi Knutsen med musikere fra Arktisk Filharmoni og skuespillere fra Nordland Teater

Scenografi, kostyme og lys: Mårten K. Axelsson

Musikalsk leder og arrangør: Simon Revholt

Dramaturg: Kristofer Blindheim Grønskag

Forestillingen er produsert av Nordland Teater i samarbeid med Arktisk Filharmoni.