orkestermusikere som spiller.

UNGSY

Arktisk Filharmoni + fremtidens symfonikere

Nordlysfestivalens desidert triveligste konsert. I prosjektorkesteret UNGSY står elever og lærere fra kulturskolen, musikere fra Arktisk Filharmoni, studenter fra UIT-Musikkonservatoriet og dyktige amatørmusikeren sammen på scenen.

Se info, datoer & billetter

Målet med orkesteret er å gi de unge musikerne en mulighet til samspill med profesjonelle musikere og den flotte opplevelsen det er å spille i et symfoniorkester. Dette innebærer både nærmøte med fantastisk musikk, og samhandling med mange andre unge musikere og profesjonelle utøvere.

Også i år får en ung musiker mulighet til å være solist med orkestret, nemlig cellisten Maxim Osadchuk.

Flere av de som har vært deltakere og solister med UNGSY tidligere, er nå inne i et høyere utdanningssystem på vei til en profesjonell karriere.

Berit Cardas

Årets dirigent for UNGSY er Berit Cardas. Hun er en etterspurt dirigent, fiolinist og bratsjist. Hun var med og startet Vertavo-kvartetten i 1984 og har holdt over 2500 konserter sammen med dem. Ved siden av en lang merittliste som kammermusiker, er hun også en allsidig pedagog og foreleser. I den senere tid har hun også jobbet med orkesterledelse.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.