UngSy

Ungsy 2021

Nordlysfestivalen 2021

På grunn av endrede restriksjoner i forbindelse med Covid-19 har administrasjonen og styret i Nordlysfestivalen med tungt hjerte besluttet å avlyse Nordlysfestivalen for publikum i 2021. Som en konsekvens av dette blir det ikke publikum i salen under årets UNGSY. Det er likevel en glede å kunne formidle at konserten vil sendes digitalt – i samarbeid med Nordlys.

Se info, datoer & billetter

Se sendingen her.

Nordlysfestivalens desidert triveligste konsert er når elever og lærere fra Kulturskolen går sammen med oss i Arktisk Filharmoni.

Prosjektorkesteret UNGSY er et samarbeid mellom Kulturskolen i Tromsø og vi i Arktisk Filharmoni. Med i orkesteret er elever og lærere fra kulturskolen i Tromsø, Arktisk Filharmoni, studenter fra UIT-Musikkonservatoriet og dyktige amatørmusikeren fra byen.

Målet med orkesteret er å gi de unge musikerne en mulighet til samspill med profesjonelle musikere og den flotte opplevelsen det er å spille i et symfoniorkester. Dette innebærer både nærmøte med fantastisk musikk, og samhandling med mange andre unge musikere og profesjonelle utøvere.

Per Kristian Skalstad.

Vi er glade for å igjen å kunne ønske Per Kristian Skalstad tilbake som dirigent for UNGSY. Han dirigerte orkesteret også på konserten under Nordlysfestivalen i 2020.

Skalstad har diplomeksamen i fiolin og orkesterledelse fra Norges Musikkhøgskole.

Han har gjestet samtlige norske orkester ved en rekke anledninger, og har i mange år vært en etterspurt ballett – og operadirigent.

Skalstad var aktiv i Risør kammermusikkfestival som dirigent og fiolinist fra 1991 og fram til 2016, og høsten 2010 dirigerte han Risør Festival Strings på turne i Brussels, London og New Yorks Carnegie Hall.

Han har arbeidet med solister som Håkan Hardenberger, Barbara Hendriks, Martin Frøst, Isabelle van Keulen, Håvard Gimse, Truls Mørk og Leif Ove Andsnes.

Skalstad har ledet en rekke operaproduksjoner i Nord-Norge i regi av Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Vi gleder oss til å igjen samarbeide med Skalstad i vårt spesielle orkesterprosjekt.

Tuva Frydenlund

Hvert år får en ung musiker mulighet til å være solist med UNGSY. Denne gang er det Tuva Frydenlund som får denne muligheten.

Tuva er 18 år og går andre året på talentprogrammet i musikk ved Kongsbakken VGS i samarbeid med Musikkonservatoriet. Hun har sunget i kor siden hun var 6 år, hatt sangundervisning ved Kulturskolens, sunget i Treklang og deltatt i musikalklassen. Tuva begynte med teater da hun kom inn på teaterskolen til Hålogaland Teater da hun var ti og deltatt i flere produksjoner. Hun har også vært med i fem operaer i regi av Arktisk Filharmoni. En av disse som solist i «Tosca» i rollen som Gjetergutt. Tuvas hovedlærer i Tromsø er Anne-Lise Sollied.

I 2020 fikk hun Drømmestipendet, og ble valgt ut til Arktisk Filharmonis mentorprogram. Mentor er operasjef Espen Langvik, og hun reise månedlig til Oslo for å ha sangtimer med Solveig Kringlebotn».

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.