UngSy 2022

Arktisk Filharmoni + framtidens symfonikere

Nordlysfestivalens desidert triveligste konsert er når elever og lærere fra Kulturskolen går sammen med oss i Arktisk Filharmoni.

Prosjektorkesteret UNGSY er et samarbeid mellom Kulturskolen i Tromsø og vi i Arktisk Filharmoni. Med i orkesteret er elever og lærere fra kulturskolen i Tromsø, Arktisk Filharmoni, studenter fra UIT-Musikkonservatoriet og dyktige amatørmusikeren fra byen.

 

Se info, datoer & billetter

Målet med orkesteret er å gi de unge musikerne en mulighet til samspill med profesjonelle musikere og den flotte opplevelsen det er å spille i et symfoniorkester. Dette innebærer både nærmøte med fantastisk musikk, og samhandling med mange andre unge musikere og profesjonelle utøvere.

Og også i år får en ung musiker mulighet til å være solist med orkestret.

Dirigent er Per Kristian Skalstad, som gjester UngSy og Nordlysfestivalen for tredje gang. Skalstad har diplomeksamen i fiolin og orkesterledelse fra Norges Musikkhøgskole. Han har gjestet samtlige norske orkester ved en rekke anledninger, og har i mange år vært en etterspurt ballet- og operadirigent.

Skalstad var aktiv i Risør kammermusikkfestival som dirigent og fiolinist fra 1991 og fram til 2016, og høsten 2010 dirigerte han Risør Festival Strings på turne i Brussels, London og New Yorks Carnegie Hall. Han har arbeidet med solister som Håkan Hardenberger, Barbara Hendriks, Martin Frøst, Isabelle van Keulen, Håvard Gimse, Truls Mørk og Leif Ove Andsnes.

Dirigenten har ledet en rekke operaproduksjoner i Nord-Norge i regi av Arktisk Filharmoni.

 

Årets solist er Håkon Rasmussen(16). Han har spilt trombone i omtrent åtte år, og startet sin karriere på kulturskolen i Tromsø, hvor han fortsatt er elev.

-Musikk er utrolig motiverende på egen hånd, Det er ingenting som kan måle seg med å kunne framføre musikk for meg selv og andre, og det er dette som motiverer meg til å spille, skriver Rasmussen om sin musikkinteresse.

 

På årets UngSy er Rasmussen solist i Rimsky-Korsakovs trombonekonsert 1. og 2. sats.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.