UngSy

Arktisk Filharmoni + framtidens symfonikere

I kveld får du sjansen til å oppleve framtidens klassiske musikere sammen med Arktisk Filharmonis kammerorkester under Nordlysfestivalen.

Se info, datoer & billetter

Prosjektorkesteret UngSy er et samarbeid mellom Nordlysfestivalen, Kulturskolen i Tromsø og Arktisk Filharmoni. Sammen på scenen finner vi elever og lærere fra Kulturskolen i Tromsø, Arktisk Filharmonis kammerorkester, studenter fra UiTs musikkonservatorium og dyktige amatørmusikere fra byen.

Målet med orkesteret er å gi de unge musikerne en unik mulighet til samspill med profesjonelle musikere, og å ta del i et stort symfoniorkester.

Det innebærer både nærmøte med fantastisk musikk, og samhandling med mange andre unge musikere og profesjonelle utøvere. Repertoaret skal gi utfordringer til de eldste, og mulighet til deltakelse for de yngste i andre avdeling.

Som dirigent for UngSy 2020 har vi tilkalt Per Kristian Skalstad. Mens 15 år gamle Teo Lien er årets solist:

Teo Lien

Hvert år utfordrer vi kulturskolens elever til å delta i prøvespill for å være solist under UngSy-konserten på Nordlysfestivalen. Denne gang var det 15 år gamle Teo Lien som trakk det lengste strået. Han får være solist under Shostakovich cellokonsert nr. 1, 1. sats.

Teo har vært elev ved kulturskolen og spilt cello fra han var 6 år. I tillegg til å være elev ved kulturskolen deltar han i fordypningsprogrammet Unge Talenter Nord (UtN). Han har faktisk også hatt arbeidsuka si her i Arktisk Filharmoni, og vår egen cellist Mario Machlik er læreren hans på Kulturskolen.

Han har deltatt i flere konkurranser bl.a. Ungdommens Musikkmesterskap og DnB Nasjonal Solistkonkurranse Fjord Cadenza 2019. Teo er også med i Ung Filharmoni, et nasjonalt orkester for unge musikere.

Per Kristian Skalstad

Dirigent Per Kristian Skalstad har diplomeksamen i fiolin og orkesterledelse fra Norges Musikkhøgskole. Han har gjestet samtlige norske orkester ved en rekke anledninger, og har i mange år vært en etterspurt ballett – og operadirigent.

Skalstad var aktiv i Risør kammermusikkfestival som dirigent og fiolinist fra 1991 og fram til 2016, og høsten 2010 dirigerte han Risør Festival Strings på turne i Brussels, London og New Yorks Carnegie Hall.

Han har arbeidet med solister som Håkan Hardenberger, Barbara Hendriks, Martin Frøst, Isabelle van Keulen, Håvard Gimse, Truls Mørk og Leif Ove Andsnes.

Skalstad har ledet en rekke operaproduksjoner i Nord-Norge i regi av Arktisk Filharmoni og vi gleder oss til å samarbeide med Skalstad i vårt spesielle orkesterprosjekt UngSy.

Da UNGSY (Ungdomssymfoniorkesteret) gjorde sin første konsert høsten 2013, fikk de strålende tilbakemeldinger. 86 musikere satt da på scenen – en herlig miks av elever og lærere fra kulturskolen, elever fra Musikklinja ved Kongsbakken videregående skole, medlemmer av Skittenelv Skolekorps og Tromsø Byorkester, samt profesjonelle musikere fra Arktisk Filharmoni. Med dette var et unikt samarbeid mellom Kulturskolen, Tromsøs unge klassiske musikere og byens profesjonelle krefter født.

Dirigent: Per Kristian Skalstad
Solist: Teo Lien
Orkester: Elever og lærere fra Kulturskolen i Tromsø, Arktisk Filharmonis kammerorkester, studenter fra UiTs musikkonservatorium og dyktige amatørmusikere fra byen.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.