Vårlig romantikk

Årstidene og Peer Gynt

Med vår i luften og midnattsolen tilbake gleder vi oss til å spille vakker musikk av Grieg og Vivaldi, når vi besøker Hansnes og Malangen med en mini-turné.

Se info, datoer & billetter

Denne vårkvelden lover vi romantikk, i form av kjente nasjonalromantiske toner fra Edvard Grieg. I tillegg får du høre musikk av en av barokkens store mestere, nemlig Antonio Vivaldi. Sammen med kammerorkestret får du høre Ragnhild Hemsing som spillende leder.

Ragnhild blir beskrevet som en uvanlig allsidig artist. Dype røtter i den rike folkemusikktradisjonen i Norge,  gjør henne til en av de første artistene som på en ungdommelig, frisk og morderne måte smelter sammen typiske trekk ved norsk folkemusikk og klassisk musikk.

Ragnhild Hemsing har spilt med en rekke orkester i Europa, men dette er første gangen vi i Arktisk Filharmoni har gleden av å spille med henne.

Edvard Grieg var den første norske komponist som førte Norge inn på det musikalske verdenskartet. Konsertsalene ble overfylt når han gav sine konserter, og han fikk med sine lyriske stykker som ingen andre komponister i samtiden innpass i hjemmene verden over.

Til konsertbruk laget Grieg to Peer Gynt-suiter, som ble hans følgesvenner på mange konsertturneer rundt om i Europa. Denne kvelden spiller vi utdrag fra begge suitene.

Antonio Vivaldi regnes som en av de viktigste komponistene fra barokken. Han var særlig aktiv innen opera og instrumentalmusikk, spesielt musikk for fiolin.

Vivaldi komponerte Fire årstider i 1723. Det er fire fiolinkonsert som er satt sammen og regnes som hans mest kjente verk.

De fire solokonsertene beskriver hver sin årstid og i kveld spiller vi selvfølgelig Våren og Sommeren

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.