Foto: L. Jangås

Her er vår nye musikkvideo!

Ja til flere musikkvideoer innen klassisk musikk!

Vi står midt i en pandemi som tvinger oss til å gjøre endringer, men som også binder oss alle sammen.

Spektakulær video

Som orkester har vi vært nødt til å tenke annerledes i forhold til spillesteder, format og formidling. Smittevern-restriksjonene kan føles begrensende og vanskelig – men de er også en anledning til å tenke nytt og til å være fleksibel!

Vi har benyttet tiden, blant annet til å spille inn en forrykende musikkvideo med vårt kammerorkester og kunstnerisk leder Henning Kraggerud, som spiller Beethovens Strykekvartett nummer 11 i F-moll på lokasjoner rundtom i vakre Tromsø.

Sammen med fotograf og regissør Carl Christian Lein Størmer besøkte vi «klassiske» lokasjoner i byen: Kulturhuset, Bikuben, Alfheim Svømmehall, Langnes Lufthavn, Helikopter-basen ved Universitetssykehuset i Nord Norge, Lehnesmåttet, Tromsø Bybibliotek, Domkirkeparken i tillegg til Tromsø Krematorium.

Arktisk Filharmoni spiller på Helikopter basen i Tromsø

Stillbilde fra musikkvideo med Arktisk Filharmoni. Foto: Stian Skjærvik

Beethoven, Kraggerud og Arktisk Filharmoni

Det er 250-års jubileum for Ludvig Van Beethoven og vi har selvfølgelig et ekstra fokus på nettop hans verker gjennom 2020. Ekstra stolte er vi over den flotte innspillingen Metamorphoses med verk av både Beethoven og Kraggerud, på den legendariske platetiketten SIMAX Classics.

Hør Metamorphoses på Spotify!

Den danske nettavisen Point of View International’s anmelder Jakob Brønnum sier blant annet dette om innspillingen:

“Andre satsen, den langsomme sats, er som født ut av Kraggeruds følsomme kadense rett før. Den lander i en favn av skjønnhet… (…) Det er en av de flotteste langsomme satser av Beethovens fiolinkonserter jeg noensinne har hørt.»

Platecover Kraggerud Arktisk Filharmoni Metamorphoses

I musikkvideoen spiller Kraggerud på sin Guarneri del Gesu fiolin, som er laget i 1744 – 25 år før Beethoven ble født. Som Henning selv sier, den har overlevd minst tre pandemier!

Med tonene han formidler gjennom dette vakre og historiske instrumentet, viser han hvordan musikken bærer, formidler – og knytter oss alle sammen.

Her er musikkvideoen – god fornøyelse!

Filming og redigering av Carl Christian Lein Størmer.

Personvern og cookies

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.