Flygel og tv-kameraer i Stormen Konserthus´foajee

Her ser du dagens lunsjkonsert

I dag, fredag 3. april klokka 12.00 kan du oppleve vår tradisjonsrike lunsjkonsert herfra - med konsertmester og fiolinist Oganes Girunyan og pianist Yegor Shevtsov.

Lunsjkonsert

Arktisk Filharmoni og Stormen Konserthus inviterer til lunsjkonsert, live fra foajeen i konserthuset. I dag kan du høre Oganes Girunyan 🎻 og Yegor Shevtsov 🎹

Publisert av Arktisk Filharmoni Fredag 3. april 2020

Korona-krisen har tvunget alle kulturinstitusjoner, inkludert oss i Arktisk Filharmoni, til å stanse all ordinære drift, og dette omfatter også de tradisjonsrike, gratis lunsjkonsertene på fredagene.

I digital form

Nå er imidlertid konsertserien tilbake, i digital form. I dag kl. 12.00 strømmes den første konserten her, også denne gang fra foajeen i Stormen Konserthus i Bodø, hvor lunsjkonsertene i Bodø tradisjonelt spilles.

– Lokasjonen vi strømmer de ulike konsertene våre fra vil variere, men målet er å tilby konserter ukentlig på nettet. Vi starter altså med lunsjkonserter, men vi vil også gjennomføre kveldskonserter i tida som kommer. Nå som vi ikke kan invitere publikum til å besøke oss til vanlige konserter, jobber vi med å skape gode konsertopplevelser digitalt. Strømming av konserter er en fin måte å nå ut på i disse tider, sier orkesterets kommunikasjonssjef Lasse Jangås.

Følger tilrådningene

Orkesteret er selvsagt opptatt av å ta hensyn til tilrådningene fra Folkehelseinstituttet, som blant annet legger begrensninger for antall musikere som kan spille i samme rom. Det må også tas hensyn til avstand mellom musikerne og tekniske personellet som må til for en slik sending.

– Lunsjkonsertformatet, med ulike kammermusikkgrupper hvor relativt få musikere er involvert, passer derfor perfekt. Denne uken er det for eksempel konsertmester og fiolinist Oganes Girunyan og pianist Yegor Shevtsov som spiller, sier Jangås.

Samarbeid med Stormen Konserthus

Konsertene i Bodø blir til i samarbeid med Stormen Konserthus, som foruten å stille med lokaler til konserten, står for det tekniske rundt strømmingen av både lyd og bilde.
– Vi er veldig glade for samarbeidet vårt med Stormen Konserthus, og musikerne våre gleder seg veldig over å være i gang med konsertvirksomhet igjen. Vi håper vårt trofaste publikum – og enda flere – vil sette pris på dette tilbudet.